Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στη δημοσιότητα τα 16 καλύτερα τυριά του κόσμου για το 2022, ολοκληρώθηκαν τα World Cheese Awards

Στις 2 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα World Cheese Awards, όπου το Le Gruyère AOP surchoix, δημιουργία των Ελβετών τυροκόμων Vorderfultigen και ο Affineur Gourmino, κέρδισε την υψηλότερη διάκριση, το World Champion of Cheese, στο International Convention Center Wales στο Newport.

Το φετινό τυρί – νικητής διακρίθηκε μεταξύ 4.434 συμμετοχών στα φετινά World Cheese Awards, όπου τα καλύτερα τυριά από όλο τον κόσμο βρέθηκαν αντιμέτωποι στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κλάδου διεθνώς. Τα τυριά βαθμολογήθηκαν σε πτυχές όπως η εμφάνιση, το άρωμα, το σώμα και την η υφή, με την πλειονότητα των πόντων να απονέμονται στη γεύση και την αίσθηση στο στόμα.

Ο Dennis Kaser, διευθυντής διεθνούς μάρκετινγκ της Le Gruyère AOP σχολιάζει την επιτυχία, σημειώνοντας πως «αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που δείχνει την ποιότητα πίσω από τη συνεργασία όλων αυτών των ανθρώπων, δηλαδή 1900 γαλακτοπαραγωγών, 155 τυροκόμων και 11 δοκιμαστών. Αυτή η συλλογική δουλειά έχει ως αποτέλεσμα ένα τόσο υψηλής ποιότητας στυλ τυριού, που κυριολεκτικά αγαπιέται από τον καταναλωτή. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ τη Le Gruyère. Θερμά συγχαρητήρια στον τυροκόμο Vorderfultigen και τον Αffineur Gourmino».

Το Le Gruyère AOP surchoix είναι ένα ώριμο τυρί που παρασκευάζεται από ωμό αγελαδινό γάλα με γεμάτο σώμα και ελαφρώς εύθρυπτη υφή. Περιγράφηκε ως «πραγματικά τέλειο χειροποίητο τυρί, λείο στο στόμα που λιώνει στη γλώσσα» από το μέλος της Super Jury Christian Zuercher από το Mifroma. Ο τελικός του Διαγωνισμού βρήκε την Gorgonzola Dolce DOP, κατασκευασμένη από τον De’ Magi από την Ιταλία, να έρχεται στη δεύτερη θέση.

Τα 4.434 διεθνή τυριά στάλθηκαν στην Ουαλία, όπου και πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός με κάθε δυνατό μέσο. Καθένα από αυτά εξετάστηκε προσεκτικά από την επιτροπή κριτών, με τυροκόμους, τυροκόμους, αγοραστές, σεφ, λιανοπωλητές και συγγραφείς, για να κριθεί αν άξιζαν χάλκινο, ασήμι, χρυσό ή σούπερ χρυσό βραβείο.

Τα συγκεντρωμένα πλήθη παρακολουθούσαν καθώς μερικοί από τους πιο διακεκριμένους ουρανίσκους παγκοσμίως συζητούσαν ώστε να διακρθούν οι καλύτεροι των καλύτερων. Μέσω της διαδικασίας της κρίσης, οι 4.434 αρχικοί συμμετέχοντες έγιναν 98 Super Golds και στη συνέχεια μόλις 16 φιναλίστ. Αυτά τα τυριά κρίθηκαν ξανά από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή, η οποία περιλάμβανε την Cathy Strange από την Whole Foods Market (ΗΠΑ), την Patricia Michelson από τη La Fromagerie (Ηνωμένο Βασίλειο), τον Denis Priimagi από το Cheese Kingdom (Ουκρανία) και τον Davide Fiori από τον Luigi Guffanti. 1876 ​​(Ιταλία), οι οποίοι παρουσίασαν τα προτιμώμενα τυριά τους ζωντανά στο World Cheese TV, το οποίο μεταδόθηκε παγκοσμίως, πριν στεφθεί ο φετινός World Champion of Cheese.

Οι 16 τελικοί φιναλίστ με σειρά κατάταξης ήταν:

  1. Le Gruyère AOP surchoix, από τον τυροκόμο Vorderfultigen και τον affineur Gourmino
  2. Gorgonzola Dolce DOP από την De’ Magi
  3. Grosse Tomme de Bufflonne Cave Jacobine από την Prolactine France
  4. Âlde Fryske από το De Fryske
  5. Tomme de chèvre Cave Jacobine από την Prolactine France
  6. PATA DE MULO CURADO LOS PAYUELOS από Quesería Artesanal Los Payuelos
  7. Greensward από το Murray’s Cheese
  8. Devon Blue από το Ticklemore Cheese
  9. Spenwood από το Village Maid Cheese
  10. Grosse Tomme de chèvre Cave Rousseau από την Prolactine France
  11. Sinodun Hill από το Norton and Yarrow Cheese
  12. Gorwydd Caerphilly από την Trethowan’s Dairy Ltd
  13. Großer Deichkäse 12 Monate από Rohmilchkäserei Backensholz GmbH & Co. KG
  14. MA-TRU’ Pecorino Amatriciano από τηνLLI PETRUCCI SRL
  15. L’Ambra di Talamello από τη Rocca Toscana Formaggi S.R.L.
  16. Gentenaer από το Little Cheese Farm

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...

REPORTS

Αυτό το οποίο εντοπίζει η φετινή τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκδοση του Top 50 by Τυροκόμος, είναι ότι χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι...