Τυροκόμος

Από την Σύρο στον αέρα της γαλλικής τηλεόρασης το Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Οι ιδιαίτερες συνθήκες εκτροφής των αγελάδων του τυροκομείου εντυπωσίασε την παρουσιάστρια της εκπομπής που τις χαρακτήρισε «τυχερές», όπως φαίνεται και σε απόσπασμα της εκπομπής που μοιράστηκε στα social media η συριανή εταιρεία.

Το Τυροκομείο Ζωζεφίνος λειτουργούν με μεράκι από το 2013 τα αδέρφια Κώστας και Στέφανος Βακόνδιος, και οφείλει την ονομασία του στην γαλλική μετάφραση του ονόματος του πατέρα τους Ιωσήφ, Ζώζεφ.

Σημείο αναφοράς για το τυροκομείο αποτελεί η παραγωγή του συριανού τυριού Π.Ο.Π, «Σαν Μιχάλη» και του 12μηνης ωρίμανσης «Σαν Μιχάλη Gold», που παράγεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα από κοπάδια του νησιού και φημίζεται για την ιδιαίτερη και δυνατή του γεύση.

Φυσικά, το Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. δεν είναι το μόνο προϊόν του τυροκομείου που ξεχωρίζει για την ποιότητα του, αφού στην γκάμα του περιλαμβάνονται και άλλα τυριά με διεθνείς βραβεύσεις, όπως το Γροθοτυράκι με Λούζα, που απέσπασε την διάκριση Platinum στον διεθνή διαγωνισμό «Mediterranean Taste Awards 2021», που αποτελεί το πάντρεμα του ξυνοτυρακίου με το αλλαντικό λούζα.

Άξια αναφοράς είναι και η βραβευμένη σκληρή γραβιέρα που παράγεται από συνδυασμό πρόβειου, αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, «Τρίπτυχο Σύρου Ζωζεφίνου».

Απόσπασμα από την εκπομπή μπορείτε να δείτε παρακάτω: