Τυροκόμος

Δυναμική παρουσία της ΕΑΣ Νάξου στη φετινή Food Expo

Στη φετινή ενδέκατη συμμετοχή της σε ισάριθμες διοργανώσεις της έκθεσης, η Ε.Α.Σ. Νάξου εκπροσωπήθηκε από μέλη της Διοίκησής της. Υποδέχθηκε πλήθος επισκεπτών (ιδιώτες και εκπροσώπους εταιρειών) στο καλαίσθητο περίπτερό της, όπου παρουσίασε μερικά από τα εκλεκτά της προϊόντα, με… πρώτο και καλύτερο, φυσικά, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τη ναυαρχίδα της παραγωγής και κορυφαίο προϊόν της, η οποία, όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, έχει κατακτήσει την εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού και κατέχει δυναμική παρουσία στην αγορά!

Πάνω από τριάντα B2B συναντήσεις
Ακόμη, η Ε.Α.Σ. Νάξου πραγματοποίησε περισσότερες από τριάντα B2B συναντήσεις με Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους για σύναψη συνεργασίας, έχοντας πάντοτε κατά νου τον μεγάλο της στόχο να ανοίξει νέους εξαγωγικούς δρόμους.

Επίσης, δεν παρέλειψε να συναντηθεί με αρκετούς από τους υφιστάμενους συνεργάτες και πελάτες της, με τους οποίους είχε γόνιμο διάλογο ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις προτάσεις τους.

Επίσκεψη εκπροσώπων της πολιτικής
Το περίπτερο της Ε.Α.Σ. Νάξου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας και Διονύσης Σταμενίτης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης και η βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατίας, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και οι Παύλος Σατολιάς και Μόσχος Κορασίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής αντιστοίχως της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Όλοι τους, δίχως εξαίρεση, υπογράμμισαν τη δυναμική της Ε.Α.Σ. Νάξου και τη μεγάλη ποιότητα και αξία των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τα παρόντα στην έκθεση στελέχη της Ε.Α.Σ. έσπευσαν και να τους ενημερώσουν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου και όλης της χώρας, τα οποία τους ζητήθηκε να αναδείξουν και να κάνουν προσπάθειες ώστε να επιλυθούν.

Ας σημειωθεί και ότι το περίπτερο της Ε.Α.Σ. επισκέφθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αντί για… παρμεζάνα!
Ακόμη, στη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μέλος του οποίου είναι η Ε.Α.Σ. Νάξου, ο Ιταλός σεφ, τιμώντας τη συνεργασία μας, εκτέλεσε ιταλικές συνταγές χρησιμοποιώντας, όχι παρμεζάνα, αλλά την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Το αποτέλεσμα; Εξαίσιο!

Επισημαίνεται, ότι η Ε.Α.Σ. Νάξου πρόκειται να συμμετάσχει, τιμής ένεκεν, στη μεγάλη έκθεση Tutto Food, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2025.

Επίσης, διάφορες συνταγές με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου δημιούργησαν τόσο τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (υπό τον Πρόεδρο της Λέσχης, Νίκο Χριστοφόρου), όσο και Αιγύπτιοι σεφ, στο περίπτερο της χώρας τους στην έκθεση!

Στη φετινή Food Expo έλαβαν μέρος 1.300 εκθέτες από 30 χώρες. Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 30.000 επισκέπτες.