Τυροκόμος

Μέλι, μπράντι & πορτοκάλι για τη γραβιέρα Ρόζη

Ο επικεφαλής του ομώνυμου τυροκομείου στο Αραχναίο Αργολίδας, το οποίο επισκέφθηκε ο Τυροκόμος με αφορμή τη συμμετοχή του στο διακρατικό πρόγραμμα «Say Cheese – Balkan Cheese», απόγονος παππού κτηνοτρόφου και τυροκόμου και εν συνεχεία πατέρα τυροκόμου, ανέλαβε να εξελίξει το έργο τους. Βασικό μέλημά του αυτήν τη στιγμή είναι να διευρύνει τις συνεργασίες του με τους παραγωγούς ώστε να αυξήσει την παραγωγή του και να διαθέσει τα τυριά του και σε εξαγωγές, καλύπτοντας την υφιστάμενη ζήτηση. Σήμερα, εισκομίζει περίπου 1,5 τόνο πρόβειου γάλακτος ημερησίως με βασικό παραγόμενο προϊόν τη Γραβιέρα σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και την προσθήκη υλικών που την διαφοροποιούν.