Τυροκόμος

Με ρυθμό ανάπτυξης 4,5% στα 160 δις δολάρια η αγορά τυριού ως το 2023

Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Future Market Insights η αγορά τυριού θα επεκταθεί με ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,4% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης από το 2023 έως το 2033, ενώ η αγορά της Βόρειας Αμερικής οδηγεί την αύξηση της ζήτησης.

Στην αύξηση της ζήτησης συμβάλλουν η βελτιωμένη διάρκεια ζωής του προϊόντος, το προφίλ γεύσης, η μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες και τιμές και η χρήση τους σε παγκόσμιες κουζίνες. Μάλιστα, στους λόγους της επέκτασης η αλλαγή των προτιμήσεων των καταναλωτών και των γαστρονομικών εξελίξεων. Η αγορά τυριού εξακολουθεί να αυξάνεται και προσφέρει τόσο στους ήδη καθιερωμένους όσο και στους νέους ανταγωνιστές σημαντικές προοπτικές, καθώς οι παγκόσμιες γευστικές προτιμήσεις διαφοροποιούνται αναφέρει η ανάλυση της Future Market Insights, σύμφωνα με την οποία προκύπτουν ανά είδος- τύπο – μορφή – χρήση τυριού, προκύπτουν τα εξής:

  • Το Βιολογικό Τυρί, που απευθύνεται σε καταναλωτές που φροντίζουν για την υγεία τους, κερδίζει δημοφιλία λόγω των οικολογικών μεθόδων καλλιέργειας.
  • Το Συμβατικό Τυρί παραμένει μια σταθερή επιλογή, ελκύοντας τις παραδοσιακές γεύσεις και προτιμήσεις.
  • Το Τυρί βασισμένο σε Γαλακτοκομικά Προϊόντα, συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά, εκτιμώμενο για την πλούσια γεύση και υφή του.
  • Το Τυρί βασισμένο σε Φυτικά Προϊόντα, που παρασκευάζεται από εναλλακτικές πηγές, υιοθετείται από την αυξανόμενη καταναλωτική βάση των vegan και ατομικών που αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Η  Μοτσαρέλα προσφέρει την χαρακτηριστική ελαστική υφή της, καθιστώντας το μια επιλογή προτίμησης για πίτσες και διάφορα πιάτα.
  • Το Τσένταρ ξεχωρίζει για την έντονη γεύση και την ποικιλία των χρήσεών του, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για σνακ και μαγείρεμα.
  • Το Pepper Jack, γνωστό για την πικάντικη πινελιά του, προσθέτει γεύση σε σάντουιτς και μεξικάνικη κουζίνα.
  • Η Παρμεζάνα έχει μια δυνατή γεύση που συμπληρώνει ζυμαρικά, σαλάτες και πολλά άλλα.
  • Το Γκούντα διακρίνεται για το ομαλό και καρυδί προφίλ του, καθιστώντας το αγαπημένο επιλογής για πολλούς.
  • Τα τυριά  μορφής μπλοκ, κύβοι, κομματάκια, φέτες, αλείμματα, σκόνη, μπαστουνάκια προσφέρουν βολικές επιλογές για ποικίλες μαγειρικές ανάγκες.

Πηγή: openpr.com