Το τυροκομείο της οικογένειας Μπάφα έχει μακρά ιστορία που ξεκινά άτυπα από το 1965, όταν ο Γεώργιος Μπάφας πρωτοξεκίνησε το εγχείρημα του στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή της Ανέζας στην Άρτα, με τα ηνία από το 2014 πλέον να έχουν περάσει στον νεότερο εγγονό και συνονόματο του Γεώργιο, αποφοίτου του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει οδηγήσει το τυροκομείο σε μια νέα εποχή.
Από το 1974 τα προϊόντα του τυροκομείου φέρουν το εμπορικό σήμα «Κρυστάλλι» προκειμένου να αποφευχθεί το μπέρδεμα του καταναλωτή με άλλες συνώνυμες εταιρείες. Η ονομασία δεν επιλέχθηκε τυχαία με το «Κρυστάλλι» να έχει διττή έννοια, σημαίνοντας ταυτόχρονα την καθαριότητα και την ποιότητα (σαν κρύσταλλο) των προϊόντων του τυροκομείου και τον μεγάλο θαυμασμό που τρέφουν τα μέλη της οικογένειας Μπάφα για τον λαϊκό ποιητή Κωνσταντίνο Κρυστάλλη, με καταγωγή από το χωριό Σύρρακο της Ηπείρου.
Η οικογένεια Μπάφα παρασκευάζει κατά κύριο λόγο σκληρά τυριά, με την γραβιέρα «Κρυστάλλι» να αποτελεί το «διαμάντι» του τυροκομείου και να χαίρει της εκτίμησης των καταναλωτών τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ρουμανία κ.α.), ενώ στα προϊόντα της περιλαμβάνονται και η φέτα, το ανθότυρο και η μυζήθρα.
Με την αρχή της νέας χιλιετίας η οικογένεια Μπάφα μετακόμισε στις νέες τις εγκαταστάσεις, δίπλα στο παλιό τυροκομείο, οι οποίες φέρουν την πιστοποίηση ποιότητας ISO 9002, ενώ η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη και με ISO-22000 για την οργάνωση και παραγωγή.