Τυροκόμος

Η πρώτη φέτα σε οινολάσπες από την οινοποιία Ελασσόνας και το τυροκομείο Γιώτσα

Η αυθεντική Φέτα Ελασσόνας, μετά την τρίμηνη ωρίμανσή της, βυθίστηκε σε οινολάσπες βιολογικών σταφυλιών στα πρότυπα άλλων ελληνικών τυριών με το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήθηκε να προέρχεται από βιολογικό αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και τη Φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής. Πρόκειται για μια συνεργασία του Οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας με το τυροκομείο Γιώτσα και συγκεκριμένα η ιδέα γεννήθηκε από τα παιδιά των δύο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, τη Δέσποινα Λόλα (φωτό επάνω) και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. Η Φέτα με οινολάσπες, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, ήταν η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς και αποτελέσε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.