Τυροκόμος

Πανίσχυρο brand φτιάχνει ο τοπικός χαρακτήρας στο τυρί του Θυμέλη που εμπιστεύεται στη Λέσβο κάθε λεπτομέρεια της παραγωγής

Το τυροκοµείο της οικογένειας Θυµέλη στην Άντισσα της Λέσβου, έχοντας αποκτήσει µια εξέχουσα παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά τα τελευταία χρόνια, βάζει πλώρη γι’ αυτό το επόµενο στοίχηµα που θα κρίνει τους δυνατούς παίκτες του ελληνικού τυριού.

Πλέον στο δυναµικό της επιχείρησης έχει ενταχθεί η τρίτη γενιά, ο Ευριπίδης Θυµέλης. Είναι ο εγγονός του συνονόµατου ιδρυτή, που συνέδεσε το όνοµά του µε την οικονοµική αναγέννηση του τόπου του, βλέποντας από το 1944, καθώς αποχωρούσαν τα γερµανικά στρατεύµατα από το νησί, ότι η αξιοποίηση του κτηνοτροφικού πλούτου της Λέσβου αποτελεί µονόδροµο για µια υγιή και δίκαιη ανάπτυξη των χωριών εκεί.

Από το τµήµα πωλήσεων της εταιρείας, ο 25χρονος Ευριπίδης έχει αναλάβει έναν διπλό ρόλο. Ο ένας έχει να κάνει µε την αναπροσαρµογή, αναπτύσσοντας φόρµουλα και αγορές για τα νέα προϊόντα που θέλει να φέρει το επόµενο διάστηµα στην αγορά η εταιρεία. Από κοντά παρακολουθεί την πορεία του ο πατέρας του Ιγνάτιος Θυµέλης, πρόεδρος της εταιρείας και επικεφαλής του κοινού µετώπου των τυροκόµων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

O άλλος ρόλος έχει να κάνει µε την αλλαγή της φιλοσοφίας που ξεκινά από επενδύσεις σε νέα µηχανήµατα, µέχρι την ατσάλωση του τοπικού χαρακτήρα της παραγωγής. Η κινητικότητα και οι ζυµώσεις που παρατηρούνται στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια άλλωστε, είναι αποτέλεσµα των προσπαθειών του Τυροκοµείου Θυµέλη, που θέλει για ακόµα µια φορά να δώσει νέα κατεύθυνση στον πρωτογενή τοµέα του νησιού. Με φίλους κτηνοτρόφους, βλέπει από πρώτο χέρι ότι ο νέος αέρας που φυσά στο νησί αγγίζει τους πάντες.