Τυροκόμος

Άμεσα νέα στρατηγική αύξησης της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, μεγάλο το περιθώριο βελτίωσης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου 2 ώρες κι έγινε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκε σειρά θεμάτων, που αφορούν στην γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία.

Από την πλευρά των αγελαδοτρόφων της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας ζητήθηκε να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου για τη βελτίωση των μεγεθών της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, η οποία σήμερα με ζωικό κεφάλαιο, περίπου 80.000 αγελάδες, δεν καλύπτει ούτε καν το 40% των εγχώριων αναγκών.

Ωστόσο, βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι εξαγωγές ζώντων ζώων προς τρίτες χώρες. Τέθηκε το ζήτημα των προδιαγραφών αλλά και των πρακτικών διαδικασιών για τις εξαγωγές ή ακόμη και για τις επανεξαγωγές βοοειδών γαλακτοπαραγωγής προς τρίτες χώρες με ενδιάμεσο σταθμό μεταφόρτωσης την Ελλάδα.

Στη συζήτηση έλαβε μέρος κι ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, Γιάννης Μίσκας αλλά και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Μιχαλόπουλος και Νίκος Μανέτας. Μεταξύ των στελεχών της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας ήταν o πρόεδρος Ηλίας Κοτόπουλος και ο επίτιμος πρόεδρος Θανάσης Βασιλέκας.