Τυροκόμος

Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα τυροκομικά εδέσματα της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων στην ΔΕΘ

Ανάμεσα στα τυροκομικά εδέσματα που προσφέρθηκαν στο κοινό ήταν και τα πρόσφατα βραβευμένα προϊόντα, «καπνιστό πρόβειο τυρί» και «τυρί με προσούτο», ενώ μεταξύ όσων τα δοκίμασαν συγκατελέγονται ο υπουργός Γεωργίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τ. Οζντεμίρ, ο οποίος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Σχολής, όπως επίσης και σύσσωμη η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, με τους Κ. Τσιάρα, Δ. Σταμενίτη και Χ. Κέλλα, οι οποίοι τον συνόδευαν.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα «Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», στο χώρο του περιπτέρου του ΥπΑΑΤ, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των υποδομών της Γαλακτοκομικής Σχολής, με ομιλίες από τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την Διευθύντρια της Σχολής κα Αλεξάνδρα Μέγα και τους αποφοίτους της Σχολής, Βασίλη Γαρίτση και την κόρη του Χάιδω Γαρίτση που διατηρούν κτηνοτροφική μονάδα και οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το Σάββατο 7/9 στα πλαίσια της εκδήλωσης “Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Μελλοντικές Προοπτικές” συμμετείχε ο Γιάννης Σταθώρης ιδιοκτήτης Τυροκομικής Επιχείρησης και ο πρώτος στην Ελλάδα κάτοχος του σήματος για το «Επισκέψιμο Τυροκομείο», ο οποίος παρουσίασε το δικό του παράδειγμα επιχειρηματικότητας, μετά την αποφοίτηση του από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.