Τυροκόμος

Έρχεται ο διαγωνισμός τυριών FORME στο Μπέργκαμο της Ιταλίας

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται από τον φορέα ONAF, τον Εθνικό Οργανισμό Γευσιγνωστών της Ιταλίας στο Μπέργκαμο. Η διοργάνωση εκτός από τον διαγωνισμό περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων για το τυρί στο Μπέργκαμο, εκδηλώσεις  κυρίως για τους επαγγελματίες του γαλακτοκομικού κλάδου και αφορούν  στην κουλτούρα του γαλακτοκομικού τομέα.

Διεξάγονται δύο διαγωνισμοί, ο ένας με τίτλο ‘Πέρα από το Τυρί’ (‘Oltre il Formaggio/Beyond the Cheese’) ο οποίος επιβραβεύει καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα που μπορεί να περιέχουν άλλα τρόφιμα, να περιέχουν βότανα και μπαχαρικά ή να έχουν ειδική διακόσμηση κλπ. Ο δεύτερος – και κύριος- διαγωνισμός έχει τίτλο ‘Χρυσός Τυροκόμος’ (‘Casaro d’ Oro/Golden Cheesemaker’) κι επιβραβεύει τα τυριά, αλλά και τους τυροκόμους που τα παράγουν καθημερινά.

Η εγγραφή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όσους παραγωγούς επιθυμούν να διαγωνιστούν αλλά η προθεσμία εγγραφής λήγει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Προθεσμία παράδοσης δειγμάτων: από Πέμπτη 5 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Προεπιλογή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023. Τελικός την Κυριακή 15  Οκτωβρίου 2023. Τελετή απονομής την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: dairynews.gr