Τυροκόμος

Η Γαλακτοκομική Λέσβου πάνω από το φράγμα των 21 εκατομμυρίων με όχημα τα ΠΟΠ τυριά

Αξιοποιώντας την τυροκομική παράδοση του νησιού στο λαδοτύρι, καταφέρνει να αναπτύσσεται, ενώ το 2023 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της θα φτάσει τα 21 εκατομμύρια ευρώ από 19 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αντίστοιχα το 2022.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1966 ως παραδοσιακή τυροκομική επιχείρηση, ενώ το 2006 η ιδιοκτήτρια οικογένεια Ρόδου, δημιούργησε μία σύγχρονη παραγωγική μονάδα στο νησί. Αυτή τη στιγμή εξάγει τα προϊόντα της σε 16 χώρες του κόσμου.

Τα κύρια προϊόντα που παράγει

Τα βασικά παραγόμενα προϊόντα της είναι εκτός από τα ΠΟΠ φέτα, λαδοτύρι, κασέρι και η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το γίδινο λευκό τυρί, η ξερή μυζήθρα και το βούτυρο. Επίσης παράγει και το λευκό τυρί καλουπάκι, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ελαφρώς όξινη γεύση του. Τα προϊόντα της εκτός από τις μεγάλες συσκευασίες των 16, 8 και 4 κιλών διατίθενται και σε μικρότερες συσκευασίες των 250 και των 500 γραμμαρίων, οι οποίες πωλούνται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα σε αλυσίδες όπως είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Σκλαβενίτης και άλλες.

Σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2023 (εκτίμηση): 21 εκατ. ευρώ

2022: 19 εκατ. ευρώ

2021: 14,28 εκατ. ευρώ

Αύξηση: 33,08%

Κέρδη μετά από φόρους

2022: 1,7 εκατ. ευρώ

2021: 1,28 εκατ. ευρώ

Αύξηση: 32,55%