Τυροκόμος

Η φροντίδα στα πρόβατα γίνεται νοστιμιά στη Γραβιέρα

Όµως η εµπλοκή τους στην πρωτογενή παραγωγή ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου χρόνια ως παραγωγοί πρόβειου γάλακτος στην πρότυπη προβατοτροφική Φάρµα Οις της Αργολίδας.

«Η απόφαση µας να ασχοληθούµε µε την προβατοτροφία το 2012 βασίστηκε κυρίως σε επιχειρηµατικούς παράγοντες, που είχαν σχέση µε την άποψη µας για το µέλλον του κλάδου των τροφίµων. Η ενασχόληση όµως µε την κτηνοτροφία απαιτεί την πραγµατική αγάπη για τα ζώα, τα οποία είναι και οι άµεσοι συνεργάτες στο εγχείρηµα. ∆εν ήταν εύκολη η ένταξη, απαιτήθηκαν πολλές ώρες διαβάσµατος και ενηµέρωσης, επισκέψεων σε προηγµένες φάρµες, εµβάθυνση σε εξειδικευµένες γνώσεις, καθώς και καθοδήγηση από ειδικούς επιστήµονες« σηµειώνει η Κρίστη Παληού. Και συµπληρώνει: «Όπως σε κάθε επάγγελµα η καθιέρωση απαιτεί σκληρή δουλειά, πείσµα και ανθεκτικότητα, η διατήρηση θέλει οµαδικότητα κι ευελιξία, η ανέλιξη όµως για να επιτευχθεί χρειάζεται έµπνευση και όραµα.»

H βραβευµένη Γραβιέρα Ναυπλίου

Υφή συµπαγής µε διάσπαρτες τρύπες και φυσική σκληρή κόρα, γεύση γλυκιά, βουτυράτη µε αρώµατα ξηρών καρπών χαρακτηρίζουν τη Γραβιέρα Ναυπλίου Ωρίµανσης ΒΗΒΗ που προσφέρει στην ελληνική αγορά η Φάρµα Οις, η οποία µάλιστα στα φετινά ΜΤΑ London κατέκτησε Ασηµένια Μετάλλια στην απλή εκδοχή της και την αρωµατισµένη µε θυµάρι. Μια ετικέτα, µε βαθιά αρωµατική ένταση και αρώµατα φρούτων που έχει κατακτήσει υψηλές γευσιγνωστικές περγαµηνές, συνοδεύεται στο ράφι από µια ακόµη, πικάντικη, εκδοχή, που περιέχει µικρά διάσπαρτα κοµµάτια µπούκοβο προσφέροντας ένα διακριτικό γλυκό κάψιµο και βουτυρένια αρώµατα.