Τυροκόμος

Καινοτόμα τεχνολογία υπόσχεται εξοικονόμηση 3 λίτρων νερού ανά παραγόμενο κιλό ημίσκληρων τυριών

Το Choozit Lift σηματοδοτεί αξιοσημείωτη πρόοδο όσον αφορά την τεχνολογία στον χώρο της τυροκομίας. Όπως επισημαίνει η IFF παραδοσιακά, η παραγωγή ημίσκληρων τυριών περιλαμβάνει ένα στάδιο πλύσης του τυροπήγματος που είναι κρίσιμο για τον έλεγχο της οξύτητας και την επίτευξη της επιθυμητής γεύσης και υφής, όμως η διαδικασία αυτή απαιτεί την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, δυσκολεύοντας για τους παραγωγούς που στοχεύουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις δραστηριότητές τους.

Το Choozit Lift κατά την IFF εξαλείφει την ανάγκη για πλύσιμο του τυροπήγματος χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό συνδυασμό βακτηριακών στελεχών που μειώνουν φυσικά τα επίπεδα λακτόζης στον ορό γάλακτος. Αυτό επιτρέπει στους τυροκόμους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη μετα-οξίνιση, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης υπερβολικού οξέος και εξασφαλίζοντας ένα σταθερό γευστικό προφίλ χωρίς πικρία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η καινοτομία αυτή επιτρέπει στους παραγωγούς τυριών να εξοικονομούν περίπου 3 λίτρα νερού για κάθε κιλό παραγόμενου ημίσκληρου τυριού. Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις που παράγουν περίπου 10.000 τόνους ετησίως, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε εξοικονόμηση περίπου 25.000 κυβικών μέτρων νερού κάθε χρόνο.

Το λανσάρισμα του Choozit Lift έρχεται σε μια περίοδο όπου γαλακτοβιομηχανία αναζητά ολοένα και περισσότερο λύσεις που ευθυγραμμίζουν τις διαδικασίες παραγωγής με τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία ελαχιστοποιεί το κόστος που σχετίζεται με την επεξεργασία του ορού γάλακτος, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης ενέργειας και των αναγκών μεταφοράς, ενισχύοντας περαιτέρω την οικονομική βιωσιμότητα για τους παραγωγούς.

Πληροφορίες από Foodbev