κείμενο Αθανάσιος Σταπατώρης
«Οι πρώτες µου εικόνες από την παιδική µου ηλικία, πέντε ετών περίπου, ήταν η γιαγιά µου η Tατίντσια από το Κατερίνα – Kατίνα – Kατινίτσα ή τσαλΝάτσια για τους συγγενείς από το όνοµα του παππού µου και συζύγου της, Νάτσια από το Θανάσης, να φτιάχνει στην αποθήκη του πατρικού µου σπιτιού Μπάτζο. Σε µια σκάφη στηριγµένη σε κλούβες, η τσαντίλα γεµάτη Μπάτζο, τυλιγµένη µε κόµπους και βάρος από πάνω, να προσπαθούµε να ξεκλέψουµε έστω µια µπουκιά φρέσκου τυριού. Τι αρώµατα! Τι αναµνήσεις! Είναι εικόνες ανεξίτηλα χαραγµένες στο µυαλό µου, που δεν θα χαθούν ποτέ και θα µε καθοδηγούν σε κάθε βήµα της επαγγελµατικής µου σταδιοδροµίας.
Και να που το όνειρο γίνεται πραγµατικότητα. Η πίστη στη διατήρηση της παράδοσης, ο σεβασµός στο περιβάλλον, η εκµετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας και η σφραγίδα ποιότητας αποτελούν τις κυρίαρχες έννοιες στη φιλοσοφία παραγωγής του τυροκοµείου µου.
Ναυαρχίδα ο Μπάτζος
Παράγουµε και διαθέτουµε στην αγορά παραδοσιακά τυροκοµικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, όπως είναι Φέτα Π.Ο.Π., Μπάτζος Π.Ο.Π., Γίδινο τυρί, Μυζήθρα, Ανθότυρο, καθώς επίσης και παραδοσιακό Πρόβειο Γιαούρτι, που ικανοποιούν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών καταναλωτών.
Με σεβασµό στην παράδοση, µε γνώµονα την ποιότητα και βασικό µέληµά µας η σταθερότητα των προϊόντων µας, παράγουµε γαλακτοκοµικά προϊόντα από πρόβειο και αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο προµηθευόµαστε αυστηρώς και µόνο από κτηνοτροφικές µονάδες µε ντόπιες φυλές ζώων που εκτρέφονται ελεύθερα στους πρόποδες του όρους Πάικο, εξού και το όνοµά µας. Αγαπάµε αυτό πού κάνουµε και έχουµε συνειδητοποιήσει πλέον πως η τυροκοµία δεν αποτελεί ένα κοµµάτι της ζωής µας, αλλά είναι η ίδια µας η ζωή…»
Πάικο: Ένα σπάνιο οικοσύστηµα
Η χλωρίδα του όρους Πάικο αποτελείται από περίπου 2.500 είδη φυτών. Η γεωγραφική του θέση, σε συνδυασµό µε το υψόµετρο, τη µορφολογία και τη σύσταση του εδάφους, χάρισε στην περιοχή ορισµένα αρκετά σπάνια χαρακτηριστικά που περνάνε στο γάλα και επιτυγχάνεται έτσι η µοναδικότητα σε άρωµα και γεύση των προϊόντων.Αυτή η µοναδικότητα και διαφορετικότητα ταυτόχρονα της κάθε περιοχής είναι αυτή που χαρακτηρίζει το σύνολο των ελληνικών τυριών αλλά και γενικότερα των ελληνικών προϊόντων.