Τυροκόμος

Ολοκαίνουριο τυροκομείο για την ΕΑΣ Νάξου στην περιοχή του Γλινάδου

Όμως, σε περίπου 45 μέρες θα αρχίσει πλέον κανονικά η τυροκόμηση των εκλεκτών και ποιοτικών τυριών της Ένωσης, με «ναυαρχίδα» της παραγωγής, όπως πάντοτε, την πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η επένδυση του νέου Τυροκομείου, ενός έργου πολύτιμου για την Ε.Α.Σ., τον Ναξιώτη Παραγωγό και την οικονομία της Νάξου, υλοποιήθηκε με αξιοποίηση επιδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Tesco Food Technology.

Την έναρξη της λειτουργίας των νέων χώρων του Τυροκομείου σήμαναν ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ο Γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος και ο Ταμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Ιάκωβος Ζαχαράτος, μαζί με τους Διευθυντές της εταιρείας.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο Πρόεδρος, Θάνος Θεοδωράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος και ο Διευθυντής Πωλήσεων της Tesco Food Technology, Θανάσης Πεζούλας, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την στιγμή της έναρξης της λειτουργίας του νέου Τυροκομείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Σε ρόλο… ξεναγού στις εγκαταστάσεις του, ο Project Manager της Tesco Food Technology, Γιώργος Δεβούρος.