Τυροκόμος

Πιστοποίηση Animal Welfare από την COSMOCERT για το Τυροκομείο Πιτταρά

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τυροκομείου Νικόλα Πιτταρά:

Προσφέρουμε πάντα το πιο φυσικό, υγιεινό και ποιοτικό προϊόν σε εσάς και τα παιδιά σας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα μας.

Πρωτοπορώντας, είμαστε η πρώτη μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα με πιστοποιητικό από την COSMOCERT για την καλή μεταχείριση και την ευημερία των ζώων μας.

Έτσι φτιάχνεται η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα μας που προέρχονται από την κτηνοτροφική μονάδα και το τυροκομείο μας.

  1. Με μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές άριστης ποιότητας.
  2. Με αγάπη στα ζώα μας.

Με σεβασμό σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας: «από τον σπόρο στο ράφι». Γευτείτε τα!

Η πιστοποίηση της COSMOCERT σύμφωνα με το πρότυπο ANIMAL WELFARE αφορά στην καλή διαβίωση των αγροτικών ζώων και αποτελεί μία τριγωνική σχέση αμφίδρομου κέρδους μεταξύ του ίδιου του ζώου, των αγροτικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

-Βελτιωμένη καλή διαβίωση  των ζώων σημαίνει υψηλότερη  ποιότητα ζωής, αυξημένη ικανότητα απόδοσης φυσικές συμπεριφορές και πιο ανθρώπινες μεθόδους σφαγής.

-Επιπλέον, η πιστοποίηση μπορεί να προσφέρει πρόσβαση σε νέες αγορές, ένα πλεονέκτημα μάρκετινγκ έναντι των ανταγωνιστών και να προσδώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία στους καταναλωτές.

-Η πιστοποίηση καλής διαβίωσης των ζώων επιτρέπει στους καταναλωτές να αναγνωρίζουν εύκολα τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα.