Η ανάδειξη της αυθεντικότητας των τυριών που παράγει, τόσο ως προς τον τρόπο παρασκευής τους, όσο και σε σχέση µε τη µέγιστη απόδοση στο τελικό προϊόν των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πρώτης ύλης που χρησιµοποιεί, είναι άλλωστε το «µεγάλο στοίχηµα» για το Τυροκοµείο. Συνολικά η µονάδα συνεργάζεται σήµερα µε περίπου 55 εκτροφές, κυρίως από τα Γρεβενά, αλλά και από την Κοζάνη και την Καστοριά, και κάθε χρόνο εισκοµίζει και επεξεργάζεται γύρω στους 800-900 τόνους γάλα, πρόβειο, γίδινο και αγελαδινό. Αξίζει να σηµειωθεί ότι τα βιολογικά τυριά εισήλθαν στην γκάµα του τα τελευταία τρία χρόνια µε ώθηση, όπως αναφέρει ο επικεφαλής από το 2012 Βασίλης Σιαφαρίκας, από συνεργαζόµενους κτηνοτρόφους που µετέτρεψαν τις εκτροφές τους σε βιολογικές. Στην υπόλοιπη γκάµα περιλαµβάνονται, µεταξύ άλλων, Βούτυρο, Κασέρι, Φέτα, Μανούρι, Αιγοπρόβειο τσαντίλας, αλλά και λευκό Αγελαδινό τυρί. Στα πλάνα της επιχείρησης είναι η προοπτική ανέγερσης ενός νέου, µεγαλύτερου, τυροκοµείου, σε απόσταση δύο χιλιοµέτρων από το υφιστάµενο, στην πόλη των Γρεβενών.