Η πρώτη ύλη προέρχεται από περίπου 500 κτηνοτρόφους και συνεταιρισµούς του νησιού. Το τυροκοµείο της οικογένειας Ρόδου στα Χύδηρα Λέσβου πρωτολειτούργησε από τον παππού Θεοφάνη, το 1966. Η τρίτη γενιά της οικογένειας δηµιούργησε το 2006 µια νέα υπερσύγχρονη εγκατάσταση τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας διατηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές και τις πατροπαράδοτες γεύσεις. Στην γκάµα των προϊόντων της Γαλακτοκοµικής Λέσβου ανήκουν, εκτός από τη Φέτα ΠΟΠ, το Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ και το Κασέρι ΠΟΠ, αλλά και Κεφαλοτύρι, Μυζήθρα και Βούτυρο, τα οποία παίρνουν µέρος σε διεθνείς εκθέσεις, διατίθενται σε µεγάλες αλυσίδες και εξάγονται σε 16 χώρες.