Η ιστορία της οικογένειας Μακρή στην τυροκοµία αρχίζει από τις στάνες και τα λιβάδια στο χωριό Ματσούκι στα βουνά των Τζουµέρκων όπου ο παππούς, Βλάχος στην καταγωγή, άρχισε να φτιάχνει τυριά πριν από έναν αιώνα. Σήµερα µε την τρίτη γενιά της οικογένειας στο τιµόνι του παραδοσιακού τυροκοµείου µε έδρα το Χαλίκι Μεσολογγίου, η παραγωγή τυροκοµικών προϊόντων συνεχίζεται µε πίστη στην παραδοσιακή συνταγή και στο χειρωνακτικό τρόπο παρασκευής αλλά και συνεχείς επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισµό και την εκπαίδευση του προσωπικού.