Η Φορµαέλλα ΠΟΠ, το φηµισµένο τυρί της περιοχής του Παρνασσού, είναι ένα ηµίσκληρο τυρί που παράγεται αποκλειστικά στην Αράχωβα του νοµού Βοιωτίας ενώ καταχωρήθηκε στην ΕΕ ως ΠΟΠ το 1996. Το γάλα που χρησιµοποιείται παράγεται από αιγοπρόβατα εκτατικής εκτροφής που ανήκουν σε αυτόχθονες φυλές, µε τις συνολικές εισκοµιζόµενες ποσότητες ηµερησίως να αγγίζουν τους τρεις τόνους πρόβειου γάλακτος και τον 1,5 τόνο γίδινου. Ο Συνεταιρισµός έχει αναπτύξει συνεργασίες µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, από όπου επί του παρόντος προέρχεται το 30% του τζίρου του. Ο κύκλος εργασιών του Συνεταιρισµού ανέρχεται στα επίπεδα των 500 χιλιάδων ευρώ ενώ επενδύει στην προβολή συµµετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις. Μεταξύ των παραγόµενων προϊόντων είναι Φέτα, Κατσικίσιο τυρί, Κεφίρ και αρκετά ακόµη.