Τυροκόμος

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Ανθότυρο Λακωνικόν Εστί

Πρώτη ύλη είναι το πρόβειο γάλα που παράγεται στην οικογενειακή εκµετάλλευση στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, η οποία δηµιουργήθηκε από τον πατέρα της τυροκόµου το 2013 ενώ η ίδια, αφού σπούδασε στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή και αν και η οικογένεια δεν είχε καµία σύνδεση µε την τυροκοµία, ολοκλήρωσε το 2021 την κατασκευή του τυροκοµείου, µε την ονοµασία «Λακωνικόν Εστί». Παράγει ετησίως περίπου 140 τόνους γάλακτος, το οποίο συλλέγει από 500 πρόβατα που έχει στην ιδιοκτησία της, µε τους 20 να πηγαίνουν στη µεταποίηση. Στην γκάµα τυριών περιλαµβάνονται Φέτα ΠΟΠ και Μυζήθρα ξηρή. Τα προϊόντα πωλούνται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε πελάτες λιανικής στην Αττική µε προγραµµατισµένες διανοµές.