Τυροκόμος

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Κασέρι ΠΟΠ από την Τυροκομικά Προϊόντα Αμάραντος

Η ιστορία της εταιρείας Αµάραντος έλκει τις ρίζες της στο οµώνυµο ορεινό χωριό της Πίνδου, όπου το 1986 ο Θεόδωρος Παίδης δηµιούργησε ένα µικρό παρασκευαστήριο τυριού. Με την πάροδο του χρόνου τόσο η πλούσια και αυθεντική γεύση, όσο και η προσήλωση στη σταθερή ποιότητα, δηµιούργησαν την ανάγκη για µεγαλύτερη και πιο οργανωµένη παραγωγή. Σήµερα πλέον η παραγωγή γίνεται στη σύγχρονη µονάδα τυροκοµικών προϊόντων στην Καλαµπάκα µε υψηλές προδιαγραφές παραγωγής αλλά µε την ίδια προσήλωση στην παράδοση για ποιότητα και αυθεντική γεύση. Όλα τα προϊόντα παράγονται από πρόβειο και γίδινο γάλα το οποίο συλλέγεται καθηµερινά από παραγωγούς χωριών της ορεινής Πίνδου, γεγονός που σύµφωνα µε τους ανθρώπους του τυροκοµείου, εγγυάται τόσο για τη γεύση, όσο και για την ποιότητα, η οποία έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισµούς. Στο τυροκοµείο Αµάραντος, εκτός από το Κασέρι ΠΟΠ, παράγεται µια µεγάλη γκάµα τυριών όπως Φέτα ΠΟΠ, Γραβιέρα, Μανούρι ΠΟΠ, Ελαφρύ τυρί, Γιαούρτι πρόβειο.