Η καταχώρησή του στα Προϊόντα Προστατευόµενης Προέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αποτελεί το ένα από τα δύο ελληνικά τυριά τυρογάλακτος του καταλόγου, έγινε το 1994. ∆ηµιουργός η εταιρεία Τζαφέττας ΑΕ, µε έδρα τον Τύρναβο, µια περιοχή της Θεσσαλίας µε µεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, όπου λειτουργεί µία πρότυπη ιδιόκτητη εργοστασιακή µονάδα 3.500 τ.µ., µε υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισµό και άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό. Εκεί µε την αυστηρή εφαρµογή πιστοποιηµένων Συστηµάτων ∆ιαχείρισης Ποιότητας σύµφωνα µε τα διεθνή πρότυπα ISO9001:2008, ISO 22000:2005 και IFS, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας, η οποία έχει να παρουσιάσει τρεις γενιές επιτυχούς πορείας στο χώρο της τυροκοµίας. Η πρώτη ύλη που χρησιµοποιείται είναι αυστηρά επιλεγµένο αιγοπρόβειο γάλα, ενώ σηµειώνεται ότι οι συσκευασίες είναι πλήρως ανακυκλώσιµες, µε την εταιρεία να επενδύει συνεχώς σε νέα τεχνολογία και ανθρώπινο δυναµικό. Στα υπόλοιπα προϊόντα της Τζαφέττας Τυροκοµικά ανήκουν Κατσικίσιο Τυρί, Ελαφρύ Τυρί, Ξηρή Μυζήθρα, Ανθότυρο και Γαλοτύρι. Το Μανούρι καταναλώνεται κυρίως ως επιτραπέζιο τυρί και η πιο συχνή του χρήση είναι ως επιδόρπιο συνοδευόµενο από φρούτα, µέλι και ξηρούς καρπούς ή στις σαλάτες.