Τυροκόμος

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Τσαλαφούτι από το Τυροκομείο Παπαθανασίου

Το Τσαλαφούτι του τυροκοµείου Παπαθανασίου παράγεται από 100% πρόβειο γάλα που προέρχεται από πρόβατα που βοσκούν στους ορεινούς όγκους της περιοχής της Τριχωνίδας µε την ισχυρή κτηνοτροφική παράδοση. Εξαιρετικά σηµαντική για τους ανθρώπους του τυροκοµείου είναι η ποιότητα του γάλακτος που παραλαµβάνουν πραγµατοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε καθηµερινή βάση και παρέχοντας τις κατάλληλες συµβουλευτικές υπηρεσίες στους κτηνοτρόφους µε τους οποίους συνεργάζονται σε σταθερή βάση. Η ιστορία των αδελφών Λάµπρου και Μιχάλη Παπαθανασίου από το Πεντάκορφο Ορεινής Τριχωνίδας ξεκίνησε το 1987, όταν αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να προσφέρουν στην αγορά αυθεντικά τυριά. Σήµερα  η παραγωγή γίνεται στην υπερσύγχρονη µονάδα µε σύστηµα ISO 22000 και απόλυτα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ, που βρίσκεται στο 8ο χλµ. της οδού Αγρινίου – Καρπενησίου χρησιµοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές σύµφωνα µε τα αυστηρότερα ποιοτικά πρότυπα και κριτήρια. Σύµφωνα µάλιστα µε τους ανθρώπους της επιχείρησης, η οποία διατηρεί παράλληλα ένα ισχυρό πρόσωπο εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, αυτό αποτελεί την ουσία της πρακτικής του «micro-dairy», η οποία τελικά οδηγεί στην παραγωγή τυριών που φέρουν ισχυρή την ιδέα της γαστρονοµίας.