Τυροκόμος

Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Τυρί Σχάρας Elikon Αραπάκη

H οικογένεια Αραπάκη αποφάσισε το 2017 να ανασυγκροτήσει την επιχείρηση που ίδρυσε το 1955 ο παππούς, Αναστάσης. Σήµερα ο συνονόµατός του, επικεφαλής της επιχείρησης και τρίτης γενιάς τυροκόµος,  επικεντρώνει το παραγωγικό του ενδιαφέρον στην παραδοσιακή Βαρελίσια Φέτα, και τυροκοµεί επίσης Ξηρή Μυζήθρα από αιγοπρόβειο γάλα, ενώ στα άµεσα σχέδια είναι ένα µαλακό τυρί τύπου ricotta, προκειµένου να διευρυνθεί η γκάµα των προϊόντων. Επίσης σύµφωνα µε τον Αναστάση Αραπάκη, η οικογενειακή επιχείρηση της Βοιωτίας σχεδιάζει την απόκτηση ιδιόκτητου κοπαδιού και στάβλου, συνεργαζόµενη µε κάποιον από τους κτηνοτρόφους που σήµερα της προσφέρουν το γάλα τους. Το δίκτυο διανοµής του Τυροκοµείου, που έχει έδρα την Ελλοπία Θηβών, εντοπίζεται κατά το µεγαλύτερο µέρος του στην Αττική και το υπόλοιπο σε περιφερειακές αγορές µεταξύ των οποίων η Βοιωτία. Μικρότερες ποσότητες προϊόντων διατίθενται κατά διαστήµατα σε χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία. γεύσης και ποιότητας.