Τυροκόμος

Στους 11 εκατομμύρια τόνους ως το 2028 η ευρωπαϊκή αγορά τυριού

Τα παραπάνω, αναφέρει έκθεση του Ομίλου IMARC, με τίτλο «Europe Cheese Market: Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2028», στην οποία υπάρχει μία ολοκληρωμένη ανάλυση του κλάδου για την αγορά τυριού στην Ευρώπη. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ανάλυση ανταγωνιστών και περιοχών, καθώς και σύγχρονες εξελίξεις στην αγορά.

Τάσεις της αγοράς

Η αγορά στην Ευρώπη καθοδηγείται κυρίως από την ευρεία κατανάλωση τυριού μεταξύ των πληθυσμών. Επιπλέον, ο κλάδος των υπηρεσιών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, των καφέ και των αλυσίδων γρήγορου φαγητού, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της αγοράς τυριών. Ο αυξανόμενος αριθμός περιστάσεων για φαγητό και η δημοτικότητα των πιάτων με βάση το τυρί, όπως πίτσες, μπιφτέκια και σάντουιτς, έχουν συμβάλει στην αυξανόμενη ζήτηση για τυρί σε ολόκληρη την περιοχή, που εξετάζει η έρευνα.

Επιπλέον, καταγράφεται η συνεχής καινοτομία προϊόντων και η εισαγωγή νέων γεύσεων, υφών και ποικιλιών. Την ίδια ώρα, οι μεταποιητές τυριών πειραματίζονται με διαφορετικά μείγματα, τεχνικές παλαίωσης και γεύσεις για να καλύψουν τις διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών και να δημιουργήσουν μια μοναδική πρόταση αγοράς, η οποία υποστηρίζει σημαντικά τη ζήτηση.

Στους παράγοντες επέκτασης της αγοράς και η εύκολη διαθεσιμότητα προϊόντων μέσω διαδικτυακών πωλήσεων και οργανωμένων καναλιών διανομής.

Πηγή: openpr.com