Τυροκόμος

Το τυρί αντικαθιστά το κρέας στη νέα διατροφική τάση των ΗΠΑ

Η τάση αυτή ξεκίνησε από το Σικάγο και έρχεται να ευνοήσει κυρίως τυριά με πρωτεϊνική σύσταση τέτοια που αποτρέπει το πλήρες λιώσιμο τους όταν μπαίνουν στον φούρνο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η φέτα, η οποία άλλωστε τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε χρήστες κοινωνικών δικτύων που μοιράζονται με τους ακολούθους τους συνταγές χωρίς κρέας. Πολλές δυνατότητες προσφέρουν και σκληρά τυριά ή πιο «μαστιχωτά».

«Η τάση αφορά σε  τυριά που δεν λιώνουν λόγω της πρωτεϊνικής τους δομής», είπε η Suzanne Fanning, «είτε ψημένα είτε στη σχάρα, μπορούν να σχηματίσουν και γλυκό».

Με μεγάλη απήχηση και ευρέως γνωστή έγινε η μακαρονάδα με φέτα και ντοματίνια, όπου συγκέντρωσε πάνω από 350 εκατομμύρια προβολές και αυξήθηκε η ζήτηση για τη φέτα κατά 200%.

Το Gayo Azul Queso Blanco είναι ένα λευκό ήπιο και φρέσκο τυρί από αγελαδινό γάλα που αυξάνεται σε δημοτικότητα», αναφέρει η Debbie Seife, «οι καταναλωτές απολαμβάνουν να μαγειρεύουν με αυτό και να το προσθέτουν στα γεύματα και πιάτα τους. Είναι επίσης θαυμαστικό θρυμματισμένο πάνω από enchiladas, tacos, σαλάτες και σούπες.»

Το τυρί είναι αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής κουζίνας, και σε πολλές περιπτώσεις πρωταγωνιστεί στο κέντρο του πιάτου.