Τυροκόμος

Τρούφα, άγρια ρίγανη και θρούμπι για γεύση στη γραβιέρα

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΙΡΗ

φωτογραφίες ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΛΗ

Νέα λανσαρίσματα προϊόντων που έρχονται να διευρύνουν την γκάμα της πραγματοποιεί η τυροκομική επιχείρηση Γύπας. Η εταιρεία, που έχει έδρα την Ασή Γωνιά Χανίων στην Κρήτη, παρουσίασε για πρώτη φορά Γραβιέρα με τρούφα στην έκθεση FoodExpo 2023 που πραγματοποιήθηκε φέτος και όπως αναφέρει η Άννα Γυπαράκη από πλευράς της επιχείρησης, το συγκεκριμένο προϊόν θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Τόσο η Γραβιέρα με τρούφα όπως και όλα τα προϊόντα της τυροκομικής εταιρείας παρασκευάζονται από αιγοπρόβειο γάλα. Στους νέους κωδικούς προϊόντων της επιχείρησης εντάσσονται επίσης και η Γραβιέρα με άγρια ρίγανη που παρουσιάζει εντονότερη γεύση, η Γραβιέρα με θρούμπι καθώς και η Γραβιέρα με θυμάρι. Επίσης, διαθέτει στην γκάμα των προϊόντων της Καπνιστή Γραβιέρα, επίσης από αιγοπρόβειο γάλα.

Ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής 3.000 τ.μ.

Η εταιρεία λειτουργεί και παράγει τα τυριά της σε ιδιόκτητη μονάδα 3.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κρήτη. Ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, την οποία προμηθεύει με τα προϊόντα της αλλά και πρόσφατα με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.  Εκτός από την παρουσία της στην εγχώρια αγορά και σε αρκετά σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα, η Αφοί Γύπαρη Ο.Ε. όπως είναι η πλήρης επωνυμία πραγματοποιεί εξαγωγές στην Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ επιδιώκει να κάνει άνοιγμα και στην ασιατική αγορά εφόσον παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία, όπως επισημαίνει η κυρία Γυπαράκη. Σημειώνεται ότι κατά τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς της η οικογενειακή επιχείρηση τροφοδοτούσε με τα προϊόντα της αποκλειστικά την τοπική αγορά. Ωστόσο η ζήτηση για τα τυριά της όχι μόνο επεκτάθηκε σε πανελλαδική βάση αλλά υπερέβη τα ελληνικά σύνορα.