Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αγάπη και φροντίδα στο κοπάδι το μυστικό της ποιότητας του τυροκομείου Πιτταρά

H ιστορία της µεγαλύτερης µονάδας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται σε νησί φτάνει πίσω µέχρι το 1970, όταν ο Μανώλης Πιτταράς αγόρασε µια µοσχίδα για να πίνουν τα παιδιά του γάλα.

Τα χρόνια πέρασαν, το κοπάδι µεγάλωσε και το 2009 δηµιουργήθηκε στις Μέλανες της Νάξου το Τυροκοµείο Πιτταρά, µια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί µε πλήρες αίσθηµα ευθύνης από την σπορά για την παραγωγή της ζωοτροφής µέχρι τη συγκοµιδή της, το τάϊσµα των ζώων αποκλειστικά από µη γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές, το άρµεγµα και τη µεταφορά του γάλακτος στο τυροκοµείο, δηµιουργώντας εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, που παρασκευάζονται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, αποκλειστικά από την ιδιόκτητη  κτηνοτροφική µονάδα.

Ξεφυλλίστε και διαβάστε σε υψηλή ανάλυση την έκδοση The Top 50 του Τυροκόμου

Σηµειώνεται ότι στα οικογενειακά κτήµατα καλλιεργείται καλαµπόκι και χειµερινά σιτηρά, ένα µεγάλο µέρος από τις χορτονοµές που χρειάζεται η µονάδα. Την ίδια στιγµή στο τυροκοµείο η τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συνδυασµό µε τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, το άριστα καταρτισµένο επιστηµονικό προσωπικό και η προσήλωση στις παραδοσιακές µεθόδους εγγιώνται την ποιότητα των τελικών προϊόντων.

Στην πολυβραβευµένη γκάµα τυριών του Τυροκοµείου Πιτταρά ανήκουν η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται µόνο από αγελαδινό γάλα και γεµίζει το στόµα µε βουτυρένια αρώµατα, η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά 12Μηνης Ωρίµανσης, µε γεύση και χαρακτήρα που θα ζήλευε η καλύτερη Παρµεζάνα, το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12Μηνης Ωρίµανσης, προϊόν µε συνταγή που έρχεται από την προηγούµενη χιλιετία µε έντονη και πικάντικη γεύση, η Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, το Σκληρό Τυρί Σαγανάκι Πιτταρά (σκέτο και µε γεύσεις: Μπούκοβο, Σκόρδο, Βασιλικό, Ρίγανη, Πιπέρι, Θυµάρι), το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, ένα τυρί που φτιάχνεται από πάντα στις Κυκλάδες γνωστό ως Ξινοµυζήθρα, το Ξινότυρο Νάξου Πιτταρά και η Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά.

Στην κορυφή

Το 2024 το Τυροκοµείο Πιτταρά προσέθεσε στις πολλαπλές βραβεύσεις των προϊόντων του 12 αστέρια στα Superior Taste Awards 2024.

Νοn GMO και ευζωΐα ζώων

Η µονάδα Πιτταρά έχει λάβει Πιστοποίηση Non GMO από τον Οργανισµό Πιστοποίησης Cosmocert σύµφωνα µε το πρότυπο VLOG STANDARD. Επίσης  είναι η πρώτη µονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα µε πιστοποιητικό καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων από τον οργανισµό Πιστοποίησης Cosmocert (Animal Welfare Certified).

Παράλληλα η επιχείρηση συµµετέχει στο δίκτυο της Aegean Cuisine για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12µηνης ωρίµανσης και Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου.Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε µεγάλες και µικρές αλυσίδες σούπερ µάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγµένα σηµεία.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Με ισχυρά όπλα στη φαρέτρα της τη Γραβιέρα Αμφιλοχίας, το Πεκορίνο αλλά και την τριάδα των ΠΟΠ, Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ, Τσαλαφούτι ΠΟΠ και φυσικά την...

REPORTS

Με δύο Πλατινένια και ένα Χρυσό Βραβείο τιμήθηκαν τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ στον 10ο διεθνή διαγωνισμό Olymp Taste Awards 2025, έναν θεσμό που αναδεικνύει...

BRANDING

Φτιαγμένο αποκλειστικά από 100% φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα, το Αρκαδικόν Γιαούρτι Πρόβειο Πλήρες παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο και ξεχωρίζει για την πλούσια, φυσική...

BRANDING

Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εισκομιστές γάλακτος στην Ελλάδα διατηρώντας μακροχρόνια συνεργασία με πάνω από 2.500 Έλληνες κτηνοτρόφους και συγκεντρώνοντας περισσότερους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...