Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με ρυθμό 5,4% τρέχει η ανάπτυξη για σνακ τυριού, κυριαρχούν τσένταρ και μοτσαρέλα

Τα σνακ τυριού είναι η νέα αναπτυσσόµενη κατηγορία, µε το µέγεθος της παγκόσµιας αγοράς να αναµένεται από τα 76,97 δισ. δολάρια το 2024 να φθάσει τα 111,80 δισ. δολάρια µε ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης 5,4% (CAGR) έως το 2030.

Το τσένταρ προβλέπεται να αυξηθεί µε τον υψηλότερο ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης 5,8% κατά την περίοδο πρόβλεψης, καθώς το σνακ αυτής της κατηγορίας τυριού αναµένεται να είναι το πιο ευρέως αγορασµένο και καταναλωµένο είδος στον κόσµο. Επιπλέον, το τυρί τσένταρ είναι ένα από τα πιο δηµοφιλή τυριά στις ΗΠΑ και καταναλώνεται σε µεγάλο βαθµό µόνο του ή ως µέρος άλλων τροφίµων. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα αγοράς της ResearchAndMarkets, σύµφωνα µε την οποία η Βόρεια Αµερική αναµένεται να αναπτυχθεί µε σηµαντικό CAGR 5,4% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στην αγορά λόγω της εύκολης διαθεσιµότητάς τους και της αύξησης της βιοµηχανίας σνακ τυριού. Και το Μεξικό συµβάλλει σηµαντικά στην αγορά λόγω της µεγάλης ζήτησης για σνακ µε τυρί, όπως τάκος, νάτσος, τορτίγιες και ούτω καθεξής.

Η δηµιουργία γρήγορου φαγητού για τους καταναλωτές που διαρκώς κυνηγούν τον χρόνο ενισχύει την ελκυστικότητα και την ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς. Η αύξηση της ζήτησης για προϊόντα σνακ τυριού οδηγεί τη βιοµηχανία τρόφιµων να φέρει επιλογές µε µεγαλύτερη θρεπτική αξία. ∆ιάφορες εταιρείες έχουν ήδη µεγάλες πωλήσεις, µε αύξηση της κερδοφορίας τους από την εστίαση σε τέτοια προϊόντα. Οι σηµαντικότεροι παίκτες στην αγορά περιλαµβάνουν τις Sargento Foods Incorporated, Mars, Incorporated, UTZ Quality Foods, LLC, General Mills, Inc., EnWave Corporation, Amy’s Kitchen, Inc., Rich Products Corporation, The Kraft Heinz Company, ITC Limited και Godrej Industries.

Η Ασία-Ειρηνικός κατείχε το υψηλότερο µερίδιο αγοράς µε 39,84% το 2024. Αυτό αποδίδεται στην αυξανόµενη σηµασία των διατροφικών πλεονεκτηµάτων του προϊόντος από τους καταναλωτές, όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταµίνες και πρωτεΐνες µε χαµηλές θερµίδες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέσω της καινοτόμας τεχνολογίας «Choozit Lift» η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και βιοεπιστημών IFF υπόσχεται στους παραγωγούς δυνατότητα εξοικονόμησης 3 λίτρων...

REPORTS

Η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος προβλέπεται να φθάσει τα 992,7 εκατομμύρια τόνους το 2025, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη...

REPORTS

Στα 54 ευρώ ανά 100 κιλά αναμένεται η μέση τιμή του γάλακτος για το 2025 σύμφωνα με τη Rabobank με μια μικρή μείωση των...

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...