Σε κάθε περίπτωση πάντως η σύμπραξη των δύο από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες θα δώσει και χαρακτήρα συμπληρωματικότητας καθότι αμφότερες διατηρούν διαφορετικές ζώνες γάλακτος με εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Η Δέλτα επί παραδείγματι δεν συγκεντρώνει πρόβειο γάλα, ενώ η Δωδώνη συγκεντρώνει. Αντίστροφα η Δέλτα συγκεντρώνει αγελαδινό, κάτι που δεν κάνει από την πλευρά της η Δωδώνη. Το επιχειρηματικό πλάνο που έχει υλοποιηθεί από τη CVC και η οικονομοτεχνική μελέτη που έχει υλοποιήσει για λογαριασμό του η Deloitte, υπολογίζεται από πηγές της αγοράς ότι μπορεί να φέρει οικονομίες κλίμακας που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο επόμενο διάστημα.
Χαρακτηριστική περίπτωση συνεργειών θα μπορούσε να αποτελέσει η φέτα. Σε αυτόν τον τομέα η Δέλτα αγοράζει τη φέτα που εμπορεύεται από προμηθευτές, ενώ η Δωδώνη είναι παραγωγός η ίδια. Σε κάθε περίπτωση πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητούμενο για τη Δωδώνη είναι να πουλάει επώνυμο προϊόν με την αντίστοιχη υπεραξία που αυτό έχει και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάθεσής τους στη Δέλτα.
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μηνών
Το εγχείρημα για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών έχει χρόνο υλοποίησης 18 μήνες, όπου δουλεύουν συγκεκριμένες ομάδες στελεχών προς αυτή την κατεύθυνση και για τις δύο εταιρείες. Πρόβλεψη πάντως είναι να αξιοποιηθούν προσωπικό και στελέχη των δύο επιχειρήσεων για τις ανάγκες και των δύο, κάτι που επίσης μπορεί να φέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων στο εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι ήδη σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου πρόεδρος της Δωδώνη ανέλαβε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Δέλτα, Χρήστος Τσόλκας, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της Δέλτα συμμετέχει και από πλευράς CVC ο Νίκος Σερέτης, διευθυντής επενδύσεων του fund.