Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επέκταση με διάρκεια και γάλα από Πελοπόννησο για τα Τυροκομικά Καραμαντζάνης

Η οικογενειακή επιχείρηση «Τυροκομικά Προϊόντα Καραμαντζάνης», η οποία εδρεύει στον Άγιο Ιωάννη Αρκαδίας, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκο γάλα.

Για τα πέντε αδέλφια της οικογένειας, που «τρέχουν» την επιχείρηση, η αγάπη για την πρώτη ύλη συναντά το σεβασμό για την παράδοση και την ποιότητα και το πάθος για τη δημιουργία εξαιρετικών γεύσεων, όπως Κεφαλογραβιέρα, Φέτα, Ανθότυρο, γιαούρτι και Μανουρομυζήθρα.

Η τυροκομική εταιρεία, η οποία σημειωτέον, συμμετείχε στις εκδηλώσεις του προγράμματος «Say Cheese- Balkan Cheese!», ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1997 και έχει εκσυγχρονιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει στήσει ένα ευρύ δίκτυο κτηνοτρόφων από τους οποίους προμηθεύεται γάλα, δίκτυο που εκτείνεται σε όλη την Αρκαδία αλλά και τη Λακωνία.

Άμεση διάθεση στον καταναλωτή

Τα τυροκομικά προϊόντα  Καραμαντζάνη διανέμονται από το τυροκομείο και το πρατήριο της εταιρείας στο Άστρος. Σημαντικό βέβαια σημείο κατανάλωσής τους είναι οι δύο ταβέρνες της οικογένειας στον Άγιο Ιωάννη και το Δραγούνι.  Αυτά, άλλωστε, τα σημεία πώλησης στήριξαν την οικογένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το 7ο τεύχος του Τυροκόμου

Σχετικά Άρθρα

FARMING

Ανάπτυξη βρώσιμων films από αλεύρι τριτικάλε, εμπλουτισμένων με φυσικά συντηρητικά όπως η ναταμυκίνη, δείχνει τον δρόμο προς ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον στη συσκευασία...

REPORTS

Τα τυριά τυρογάλακτος με εκχύλισμα ρίγανης του WHEYROMATIC αναμένεται ότι θα έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον δύο μήνες, έναντι του ενός που διαθέτει σήμερα παρόμοια...

FARMING

Η ανακύκλωση μαλλιού από πρόβατα αποτελεί μία φυσική, ανανεώσιμη και βιοδιασπώμενη λύση στον τομέα των οικοδομικών υλικών. Παρά τις τεχνικές και οικονομικές προκλήσεις, η...

REPORTS

Νέες προοπτικές εξαγωγών ανοίγονται για χώρες με ισχυρή γαλακτοπαραγωγή, όπως η Νέα Ζηλανδία, χάρη στο νέο πρόγραμμα διανομής γάλακτος στην Ινδονησία, γεγονός που δημιουργεί...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...