Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

H General Mills παραχωρεί τις επιχειρήσεις της Yoplait στην Βόρεια Αμερική

H General Mills θα παραχωρήσει τις επιχειρήσεις γιαουρτιών της Yoplait στην Βόρεια Αμερική στις γαλλικές εταιρείες Lactalis και Sodiaal, σε μια συμφωνία αξίας 2,1 δις δολαρίων. Συγκεκριμένα, η Lactalis θα αποκτήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της General Mills στις ΗΠΑ, ενώ η Sodiaal θα απορροφήσει τις δραστηριότητες της General Mills στον Καναδά.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Jeff Harmening η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην General Mills να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες επωνυμίες της, αφού το brand της Yoplait φαίνεται να «χάνει» την μάχη του ανταγωνισμού στην αγορά των ΗΠΑ από την Chobani και το brand της Danone, Dannon, παρότι προσέφερε στην General Mills περίπου 1,5 δις δολάρια σε καθαρές πωλήσεις.

Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί το 2025, και η General Mills αναμένει μείωση των εσόδων ανά μετοχή κατά 3% για τους πρώτους 12 μήνες από την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ.

Η Yoplait ξεκίνησε το 1964 από Γάλλους κτηνοτρόφους, και το 1977 η General Mills απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα κυκλοφορίας του προϊόντος στην Βόρεια Αμερική. Το 2011, η εταιρεία με έδρα το Golden Valley απέκτησε το 51% των μετοχών, αξίας 1,2 δις δολαρίων από την PAI Partners και την Sodiaal, η οποία το 2021 εξαγόρασε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις του Yoplait.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Φτιαγμένο αποκλειστικά από 100% φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα, το Αρκαδικόν Γιαούρτι Πρόβειο Πλήρες παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο και ξεχωρίζει για την πλούσια, φυσική...

BRANDING

Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εισκομιστές γάλακτος στην Ελλάδα διατηρώντας μακροχρόνια συνεργασία με πάνω από 2.500 Έλληνες κτηνοτρόφους και συγκεντρώνοντας περισσότερους...

BRANDING

Για 3η διαδοχική χρονιά η φέτα ΔΩΔΩΝΗ Π.Ο.Π. απέσπασε την ύψιστη διάκριση των 3 χρυσών αστεριών στα Superior Taste Awards, και της απονεμήθηκε το...

BRANDING

Μια ιστορία επιτυχίας ξεκινά κάπου στο 1979 όταν για πρώτη φορά ο Ιωάννης Κουβαράκης παρήγαγε το παραδοσιακό Ξύγαλο της Κρήτης και το έκανε γνωστό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...