Connect with us

Αναζήτηση

SPECIALS

Επεκτείνεται στην λιανική πώληση ο ανήσυχος τυροκόμος από την ορεινή Αίγινα, Γιάννης Χερουβείμ

Αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε τα περισσότερα παιδικά του καλοκαίρια στο νησί της καταγωγής του παρακολουθώντας από κοντά τον παππού του να φροντίζει το κοπάδι του, και έτσι ο Γιάννης Χερουβείµ µπολιάστηκε από µικρή ηλικία σε αυτό που έµελλε να αποτελέσει το επάγγελµά του.

Σήµερα η -επιτυχηµένη- προσπάθειά του στην κτηνοτροφία και την παραγωγή γαλακτοκοµικών προϊόντων στην Αίγινα αποτελεί µία από τις ελάχιστες στον πρωτογενή τοµέα του νησιού.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Το 2008 αποφάσισα να ζήσω µόνιµα στην Αίγινα. Ο παππούς µου είχε ήδη φύγει από τη ζωή κι εγώ άρχισα να δηµιουργώ το δικό µου κοπάδι, αγοράζοντας πρόβατα, κατσίκια κι ένα µοσχάρι. Κάπως έτσι έφτασα να έχω 60 πρόβατα και αξιοποίησα τους στάβλους του παππού µου, αποκλειστικά για δική µου χρήση, χωρίς να ασκώ εµπορική δραστηριότητα». Στη συνέχεια όµως ο Γιάννης Χερουβείµ και µε σκοπό να διαθέσει την παραγωγή του αποφάσισε να παρακολουθήσει σεµινάρια τυροκοµίας στο Γεωπονικό Αθηνών και στη συνέχεια σπουδές στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή ενώ σταδιακά προχώρησε στην κατασκευή τυροκοµείου, καθετοποιώντας την παραγωγική διαδικασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τη διάθεση των προϊόντων του σε επιλεγµένα σηµεία πώλησης, το 2024 ο Γιάννης Χερουβείµ άνοιξε το πρώτο κατάστηµα λιανικής πώλησης στην ακτή Τότη Χατζή στην Αίγινα ώστε να µπορούν οι καταναλωτές να προµηθευτούν και να γευτούν τα προϊόντα του, µεταξύ των οποίων ανήκουν Γραβιέρα απλή, µε µπούκοβο, µε τέσσερα πιπέρια και Γραβιέρα και Ανθότυρο µε φιστίκι, Σαρωτήρι σκέτο και Σαρωτήρι µε δυόσµο, η «Σφελάρα», ένα τύπου Χαλούµι, το τοπικό τυρί «Γκερεµέζι» σε µορφή αλείµµατος από κατσικίσιο γάλα. Επίσης παράγει επιδόρπια όπως µεταξύ άλλων ρυζόγαλο µε πάστα φιστικιού Αιγίνης, κλασικό ρυζόγαλο και κρέµα, γιαούρτι µε λευκή σοκολάτα και φιστίκι, βούτυρο µε φιστίκι, παγωτό φιστίκι και φιστικοκαραµέλα.

Η τέχνη να περάσει στους νέους

Η ενεργή συµµετοχή σε εκθέσεις µε σκοπό την προώθηση του τόπου του αποτελεί µία από τις προτεραιότητες του Γιάννη Χερουβείµ, ο οποίος είναι ενεργό µέλος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αττικής. Όπως ο ίδιος αναφέρει  συµµετέχει ενεργά σε συνέδρια για την προώθηση του πρωτογενούς τοµέα και της κτηνοτροφίας που τόσο αγαπά και για να µεταδώσει στους νέους συναδέλφους του τις µεθόδους παραγωγής των τυροκοµικών προϊόντων. Παράλληλα µε όλα τα παραπάνω, είναι ελαιοπαραγωγός  και σιτοπαραγωγός κυρίως για την παραγωγή ζωοτροφών.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Σε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Ελληνικά Γαλακτοκομεία προς τιμήν των εργαζομένων της εταιρείας στις περιοχές όπου διαθέτει εργοστάσια...

BRANDING

Η Εταιρεία «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε.», ενημερώνει ότι προχώρησε στις 4/2/2025 σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως € 9.950.000,00.

REPORTS

Η εκτιμώμενη σημαντική αύξηση παραγωγής τυριών και ορών γάλακτος στις ΗΠΑ έως και το 2026, αναμένeται να αυξήσει το αποτύπωμα της βιομηχανίας γαλακτοκομικών της...

BRANDING

Μέσω του προγράμματος «Υγείαρτος» προστίθεται αξία τόσο στο γίδινο γιαούρτι όσο και στα υπολείμματα καφέ εσπρέσο, τα οποία με την αυξημένη κατανάλωση του στην...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...