Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακό σεμινάριο Γαλακτοκομίας 22, 27 και 30 Μαΐου

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Κορινθίας για την «Ενίσχυση της Ενεργειακής Μετάβασης στην Αλυσίδα Αξίας του Γαλακτοκομικού Τομέα»

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BETTED – Boosting the Energy Transition of the Dairy Value Chain, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ενίσχυση της Ενεργειακής Μετάβασης στην Αλυσίδα Αξίας του Γαλακτοκομικού Τομέα».

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων επαγγελματιών και στελεχών σε ζητήματα ενεργειακής αποδοτικότητας, βιώσιμων τεχνολογιών και πράσινης καινοτομίας. Συγκεκριμένα, το σεμινάριο στοχεύει στο να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις – μικρές και μεγάλες – της αλυσίδας παραγωγής και διανομής τυροκομικών προϊόντων, στην υιοθέτηση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον όπως:

  • Αντλίες θερμότητας (Heat Pumps)
  • Φωτοβολταϊκά Συστήματα (PV)
  • Εργαλεία παρακολούθησης και αξιολόγησης ενεργειακής απόδοση

Θεματικές Ενότητες

  • Παρουσίαση του έργου BETTED
  • Ενεργειακή απόδοση στον τομέα των γαλακτοκομικών
  • Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)
  • Δείκτες ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Σύστημα ISO 50001 – Μέτρηση και επαλήθευση
  • Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για βιώσιμες επενδύσεις
  • Βέλτιστες πρακτικές και μη ενεργειακά οφέλη (NEBs)

Το webinar απευθύνεται σε:

  • Στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του κλάδου
  • Τεχνικούς, συμβούλους και μελετητές ενέργειας
  • Φοιτητές, ερευνητές και άνεργους που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Κορινθίας για την «Ενίσχυση της Ενεργειακής Μετάβασης στην Αλυσίδα Αξίας του Γαλακτοκομικού Τομέα»

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαΐου 2025, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το ίδιο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 3 διαφορετικές ημερομηνίες:

  • Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2025 | 12:00 – 15:00
  • Τρίτη, 27 Μαΐου 2025 | 15:00 – 18:00
  • Παρασκευή, 30 Μαΐου 2025 | 17:00 – 20:00

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 3 διαφορετικές ημερομηνίες – επιλέξτε εκείνη που σας εξυπηρετεί:  22/27/30-05 Μάιος 2025 |  Online μέσω ZOOM |  Διάρκεια: 2 ώρες

Δωρεάν συμμετοχή, με απαραίτητη εγγραφή! Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ

Πληροφορίες παρέχονται: diaxeiristiki@korinthiacc.gr,  στο +30 2741024464 (εσωτ.1924)

Το BETTED συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος LIFE, και στοχεύει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης.

Περισσότερα: https://betted-project.eu/

Το BETTED συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος LIFE

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ενδοκοινοτικά η μέση τιμή γάλακτος έφτασε τα 0,537 €/kg, με μια πτώση τον Μάρτιο μεν, η οποία όμως παραμένει πάνω από τον πενταετή μέσο...

REPORTS

Η παραγωγή ζυμώμενων γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μία διαδικασία που εκτείνεται σε όλo τον κόσμο και συχνά έχει τις ρίζες της στην παράδοση και αποτελεί...

FARMING

Η αγορά γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, αλλά συνοδεύεται και από σημαντικές προκλήσεις, με τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών και...

REPORTS

Τα τυροκομικά προϊόντα κατέχουν σημαντική θέση στο διαιτολόγιο των Ελλήνων καταναλωτών λόγω της θρεπτικής τους αξίας, η οποία κατοχυρώνεται και επιστημονικά. Η διαφήμιση διαδραματίζει...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...