Τυροκομικά προϊόντα Αρκαδία
Κοφινάκι Κατσικίσιο Αρκαδία
Λευκό τυρί άλμης, με τη φόρμα που είχε το «κοφινάκι» της τυροκόμησης, παλαιότερα. Παρασκευάζεται από φρέσκο, παστεριωμένο, γίδινο γάλα, αιγών που εκτρέφονται στις ορεινές περιοχές του νομού Αρκαδίας. Στο κοφινάκι Τρίπολης το κατσικίσιο γάλα δίνει συγκριτικά, πιο ελαφριά αίσθηση από τη φέτα αλλά και πιο πλούσιο άρωμα. Το κοφινάκι είναι τυρί μέτριας σκληρότητας, έχει ιδιαίτερη, χαρακτηριστική, ελαφρά πιπεράτη και υφάλμυρη γεύση, ενώ δεν έχει επιδερμίδα.
Αρκαδία
Advertisement
Trending
Advertisement