Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Φέτα Βαρέλι Π.Ο.Π

ΛΑΒΙΟΓΑΛ

Φέτα Βαρέλι Π.Ο.Π

Η Φέτα είναι το πιο αναγνωρισμένο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο, ένα τυρί ξεχωριστό και μοναδικό! Παρασκευάζεται από μίγμα κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος και χαρακτηρίζεται από το καθαρό λευκό της χρώμα. Οι ρίζες της παραγωγής Φέτας βρίσκονται χιλιάδες χρόνια πριν, στην αρχαία Ελλάδα. Ο μύθος λέει ότι ο κύκλωπας Πολύφημος ήταν ο πρώτος παρασκευαστής Φέτας και τυριών γενικότερα.

Στο τραπέζι, η νόστιμη Φέτα συνοδεύει υπέροχα τη χωριάτικη σαλάτα, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και σκέτη ή με ψωμί, λάδι και ρίγανη. Χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής, αλλά και σύγχρονης κουζίνας. Από θρεπτικής άποψης, είναι μια εξαιρετική τροφή που προσφέρει πολύτιμα συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνες Α, B12 και B6, φώσφορο, μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Η Φέτα Μονεμβασιάς είναι ένα παραδοσιακό, αυθεντικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με διακριτικό του γνώρισμα την ξεχωριστή γεύση που χαρίζει στο γάλα ο πλούτος της χλωρίδας της περιοχής. Παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από πρόβατα και αίγες που διαβιώνουν με φυσικό και υγιεινό τρόπο στη Λακωνία

Η ωρίμανση γίνεται σε ξύλινα βαρέλια, σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής, για να διατηρείται η πλούσια και ιδιαίτερη γεύση που την κάνει να ξεχωρίζει.

ΧΑΡΤΗΣ-75x75

Λακωνία

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο τομέας της κτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού και συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου εισοδήματος....

REPORTS

Τα τρόφιμα (+7%) αποτελούν σταθερό πυλώνα των ελληνικών εξαγωγών, με παραδοσιακά προϊόντα όπως φέτα, γιαούρτι, ελαιόλαδο και ελιές να καταγράφουν υψηλές επιδόσεις (με τα...

REPORTS

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των πιο εμβληματικών τροφίμων και ποτών θα περιλαμβάνει την ειδοποίηση όσων αιτούνται το σήμα όταν...

REPORTS

«Σύντομα» και πιθανώς πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 με 14 Σεπτεμβρίου) θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφορικά με το ΠΟΠ...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...