Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Αισιόδοξες οι προβλέψεις της Arla για το 2024 με το τζίρο να αγγίζει τα 14 δισ. ευρώ

Ο Δανικός κολοσσός γαλακτοκομικών Arla παραμένει αισιόδοξος στις προβλέψεις του για την συνέχεια του έτους, αναμένοντας τον τζίρο του 2024 να κυμανθεί μεταξύ 13,4 δις και 13,9 δις ευρώ, παρότι οι πωλήσεις του για το πρώτο μισό του έτους ήταν χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του 2023.

Μάλιστα, οι προβλέψεις της εταιρείας είναι υψηλότερες από τις πρώτες εκτιμήσεις της (13,2-13,7 δις ευρώ), με την επιχείρηση να επικαλείται ένα ισχυρό momentum των προϊόντων της στην αγορά και μια θετική τάση στην αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών, ελέω της σταδιακής απομάκρυνσης της ύφεσης και της αύξησης των μισθών σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Οι πωλήσεις της Arla για το πρώτο μισό του έτους μειώθηκαν κατά περισσότερα από 400 εκατομμύρια, πέφτοντας από τα 7,07 δις ευρώ που σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του 2023, στα 6,6 δις για την αντίστοιχη φετινή περίοδο. Εντούτοις, οι σημαντικότερες εταιρείες του ομίλου, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Lurpak, την Puck και την Arla κινήθηκαν ανοδικά και σημείωσαν ρυθμό ανάπτυξης 7,9%, 4,4% και 3,8% αντίστοιχα, ενώ συνολικά τα στρατηγικά του brands αύξησαν τον τζίρο τους κατά 4,1% (έναντι πτώσης 6% για το πρώτο μισό του 2023).

Οι επιδόσεις της εταιρείας, της επέτρεψαν να προβεί σε αύξηση της τιμής του γάλακτος που παράγει κατά 0,05 ευρώ ανά κιλό, σε σχέση με τα τέλη του 2023, και να καταβάλει στους αγρότες με τους οποίους συνεργάζεται μια επιπρόσθετη πληρωμή μισού έτους, ύψους 0,01 ευρώ ανά κιλό, ανάλογα με τον όγκο παραγωγής τους για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Arla, Torben Dahl Nyholm, εξέφρασε την ευχαρίστηση του με την ικανότητα της εταιρείας να παρέχει μια ανταγωνιστική τιμή στο γάλα της, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε θετική τροχιά, χάρει στις επιτυχημένες της απόπειρες να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις της πάντως, η Arla αναμένει μια αστάθεια στην αγορά, ελέω των γεωπολιτικών εντάσεων που έχουν φέρει ένα κύμα αβεβαιότητας.

Με πληροφορίες από European Supermarket Magazine

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...