Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Επτά διακρίσεις για το τυροκομείο Πιτταράς στα Mediterranean Taste Awards 2024

Ιδιαίτερη τιμητική είχαν τα προϊόντα του τυροκομείου Πιτταράς στα Mediterranean Taste Awards του Λονδίνου, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την κορυφαία ποιότητα και την σκληρή δουλειά που τα χαρακτηρίζουν, με την εταιρεία να συνεχίζει ακάθεκτη μετά από τις πολλαπλές διακρίσεις της στα Superior Taste Awards, και την διεθνή αγορά να δείχνει πως έχει βρει την «Ιθάκη» της στο τυροκομείο της Νάξου.

Η παρουσία του τυροκομείου στα Mediterranean Taste Awards 2024 ολοκληρώθηκε με τις εξής εφτά βραβεύσεις:

  • Πλατινένιο βραβείο για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π Πιτταρά
  • Πλατινένιο βραβείο για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης
  • Χρυσό βραβείο για την Γραβιέρα Πιτταρά Μπαστούνι
  • Χρυσό βραβείο για το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης
  • Χρυσό βραβείο για την Γλυκιά Μυζήθρα Πιτταρά
  • Χρυσό βραβείο για το Ξυνοτύρι Νάξου Πιτταρά
  • Χρυσό βραβείο για το Φρέσκο Ξυνοτύρι Νάξου Πιτταρά

Το σύγχρονο τυροκομείο και η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά εδρεύουν σε μια ημιορεινή περιοχή, 1 χλμ. μακριά από τις Μέλανες Νάξου, και αντιπροσωπεύουν μια ιστορία που ξεπερνά τον μισό αιώνα.

Η οικογένεια Πιτταρά ξεκίνησε την ενασχόληση της με την κτηνοτροφία το 1970, όταν ο πατέρας το Νικόλαου, Εμμανούηλ Πιτταράς, αγόρασε την πρώτη του αγελάδα, και πλέον διαθέτει την μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα του Αιγαίου, με περισσότερα από 500 βοοειδή και παραγωγή που ξεπερνά τους 3 χιλιάδες τόνους γάλακτος, τους 250 τόνους τυρί και τους 100 τόνους κρέατος ετησίως.

Για την παραγωγή των προϊόντων του τυροκομείου χρησιμοποιείται μόνο φρέσκο γάλα από τις εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής του μονάδας, διασφαλίζοντας την υψηλή τους ποιότητα, ενώ η πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Π.Ο.Π. τυριά που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Η μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής του είναι η πρώτη στην Ελλάδα που φέρει το πιστοποιητικό «COSMOCERT», ως επιβράβευση για την χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών και της καλής διαχείρισης και ευζωίας των ζώων.

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Καθοδική ήταν η πορεία των πωλήσεων της FrieslandCampina Hellas που είδε την αξία τους να μειώνεται κατά 4,06% στα 326,8 εκατ. ευρώ, έναντι των...

BRANDING

Σε μια ακόμα επένδυση με γνώμονα την περιβαλλοντική πολιτική της προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., εγκαθιστώντας ακόμη ένα έργο Ενεργειακού Συμψηφισμού με τη μέθοδο...

BRANDING

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη Α.Ε. σημείωσε σημαντική άνοδο του κύκλου εργασιών της κατά 11%, μέσα στο 2023, αγγίζοντας τα 148,965 εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με...

BRANDING

Τέσσερις χρυσές βραβεύσεις απέσπασε το Τυροκομείο Κωσταρέλου στα φετινά Mediterranean Taste Awards, με δύο χρυσές διακρίσεις για την βαρελίσια φέτα του 12μηνης ωρίμανσης Κωσταρέλου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...