Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Διεθνής επικύρωση των κλιματικών στόχων της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ

Η διεθνής πρωτοβουλία Science Based Targets initiative επικύρωσε τους βραχυπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ έως το 2030, κρίνοντας ότι συμβαδίζουν με τον φιλόδοξο στόχο του περιορισμού αύξησης της θερμοκρασίας μέχρι 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ο Corporate Affairs & Sustainability Director της ΔΕΛΤΑ, Κωνσταντίνος Μεσφούτ, δήλωσε πως με την ένταξη της εταιρείας στην πρωτοβουλία SBTi, η ΔΕΛΤΑ πραγματοποιεί ένα αποφασιστικό βήμα για την μείωση των εκπομπών τόσο της ίδιας της δραστηριότητας της, αλλά και κατά μήκος της εφοδιαστικής της αλυσίδας, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση του κλάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ έχει ως εξής:

Επικυρώθηκαν οι κλιματικοί στόχοι της ΔΕΛΤΑ από τη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi)

Η επικύρωση υπογραμμίζει τη δέσμευση της ΔΕΛΤΑ για βιώσιμη ανάπτυξη και ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η ΔΕΛΤΑ ανακοινώνει την επικύρωση των βραχυπρόθεσμων στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030, από τη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi).

Οι επιστημονικά τεκμηριωμένοι στόχοι της ΔΕΛΤΑ είναι συμβατοί με τον περιορισμό αύξησης της θερμοκρασίας μέχρι 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα– τον πιο φιλόδοξο στόχο της διαδικασίας SBTi, επί του παρόντος.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΛΤΑ δεσμεύεται:

  • Να μειώσει τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές άνθρακα (Scope 1 & 2) κατά 42%, έως το 2030.
  • Να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές (Scope 3) κατά 25%, έως το 2030, οι οποίες αφορούν την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, τα κεφαλαιουχικά αγαθά, καθώς και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με καύσιμα και ενέργεια.
  • Να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τη γεωργία, τη δασοκομία και άλλες χρήσεις γης (FLAG), κατά 30,3%, έως το 2030.
  • Να διασφαλίσει την αποφυγή αποψίλωσης των δασών για τα άμεσα συσχετιζόμενα βασικά προϊόντα της, με στόχο την πλήρη εφαρμογή αυτής της δέσμευσης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Corporate Affairs & Sustainability Director της ΔΕΛΤΑ, Κωνσταντίνος Μεφσούτ, δήλωσε:

«Στόχος μας στη ΔΕΛΤΑ είναι να κάνουμε την καλή διατροφή προσιτή και απολαυστική για όλους, μέσω της παραγωγής προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και διατροφικής αξίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία. Με την ένταξή μας στην πρωτοβουλία SBTi, κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για τη μείωση των εκπομπών, τόσο στην ίδια μας τη δραστηριότητα, όσο και κατά μήκος της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πράσινη μετάβαση του κλάδου και ευρύτερα σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi) είναι ένας διεθνής οργανισμός δράσης για το κλίμα που επιτρέπει στις εταιρείες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και να θέσουν στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με όσα απαιτούνται για να μετριαστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και να επιτευχθεί ο στόχος  των καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο δρόµο προς την βιώσιµη ανάπτυξη και µε στόχο την προώθηση του ντόπιου αιγοπρόβειου γάλακτος κινείται η γαλακτοβιοµηχανία Όµηρος, της οικογένειας Γιαννίτση, η οποία...

BRANDING

Μια επιλεγμένη σειρά γαλακτοκομικών από την Αμάρι Πρότυπος Γαλακτοκομική διαθέτει στα καταστήματά της η ΑΒ Βασιλόπουλος, αναγνωρίζοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων και στηρίζοντας...

BRANDING

Η Tetra Pak, παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη χρήση ταχέως αναπτυσσόμενων τεχνολογιών και τη...

BRANDING

H ιστορία της µεγαλύτερης µονάδας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται σε νησί φτάνει πίσω µέχρι το 1970, όταν ο Μανώλης Πιτταράς αγόρασε µια µοσχίδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...