Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων, η ΟΠΤΙΜΑ προχωρά στο λανσάρισμα δύο εκλεκτών, σκληρών τυριών ΗΠΕΙΡΟΣ μακράς ωρίμανσης, ΗΠΕΙΡΟΣ Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ και ΗΠΕΙΡΟΣ Κεφαλοτύρι, με ελάχιστη ωρίμανση 40 μηνών, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.
Η παραγωγή των δύο τυριών βασίστηκε σε παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους τυροκόμησης, με αιγοπρόβειο γάλα και την εγγύηση της ποιότητας ΗΠΕΙΡΟΣ.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ 40μηνης ωρίμανσης έχει μια πικάντικη και ταυτόχρονα γλυκιά γεύση, με αρώματα ξηρών καρπών, βουτύρου και νότες καραμέλας. Το ΗΠΕΙΡΟΣ Κεφαλοτύρι 40μηνης ωρίμανσης έχει μια πικάντικη και ελαφρώς αλμυρή γεύση με γήινες, καπνιστές νότες και έντονο άρωμα.
Οι premium συσκευασίες των προϊόντων χαρακτηρίζονται από ένα δωρικό σχεδιασμό, ο οποίος απεικονίζει την σπουδαία τυροκομική κληρονομιά της ΗΠΕΙΡΟΣ, έχοντας στο κέντρο το ίδιο το τυρί.