Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Nέα Γραβιέρα με πράσινη πιπεριά λανσάρει το τυροκομείο Κρυστάλλι Μπάφας

Την νέα του γραβιέρα με πράσινη πιπεριά ανακοίνωσε το τυροκομείο Κρυστάλλι Μπάφας, η οποία κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 0,5 και των 2,5 κιλών, και έρχεται να προστεθεί στην λίστα των καινοτόμων προϊόντων με γεύση που παράγει με μεγάλη επιτυχία το τυροκομείο από το 2002.

Το τυροκομείο της οικογένειας Μπάφα έχει μακρά ιστορία που ξεκινά άτυπα από το 1965, όταν ο Γεώργιος Μπάφας πρωτοξεκίνησε το εγχείρημα του στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή της Ανέζας στην Άρτα, με τα ηνία από το 2014 πλέον να έχουν περάσει στον νεότερο εγγονό και συνονόματο του Γεώργιο, αποφοίτου του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει οδηγήσει το τυροκομείο σε μια νέα εποχή.

Από το 1974 τα προϊόντα του τυροκομείου φέρουν το εμπορικό σήμα «Κρυστάλλι» προκειμένου να αποφευχθεί το μπέρδεμα του καταναλωτή με άλλες συνώνυμες εταιρείες. Η ονομασία δεν επιλέχθηκε τυχαία με το «Κρυστάλλι» να έχει διττή έννοια, σημαίνοντας ταυτόχρονα  την καθαριότητα και την ποιότητα (σαν κρύσταλλο) των προϊόντων του τυροκομείου και τον μεγάλο θαυμασμό που τρέφουν τα μέλη της οικογένειας Μπάφα για τον λαϊκό ποιητή Κωνσταντίνο Κρυστάλλη, με καταγωγή από το χωριό Σύρρακο της Ηπείρου.

Η οικογένεια Μπάφα παρασκευάζει κατά κύριο λόγο σκληρά τυριά, με την γραβιέρα «Κρυστάλλι» να αποτελεί το «διαμάντι» του τυροκομείου και να χαίρει της εκτίμησης των καταναλωτών τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ρουμανία κ.α.), ενώ στα προϊόντα της περιλαμβάνονται και η φέτα, το ανθότυρο και η μυζήθρα.

Με την αρχή της νέας χιλιετίας η οικογένεια Μπάφα μετακόμισε στις νέες τις εγκαταστάσεις, δίπλα στο παλιό τυροκομείο, οι οποίες φέρουν την πιστοποίηση ποιότητας ISO 9002, ενώ η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη και με ISO-22000 για την οργάνωση και παραγωγή.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...