Connect with us

Αναζήτηση

BRANDING

Από την Σύρο στον αέρα της γαλλικής τηλεόρασης το Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Γαλλικό αέρα απέκτησε το τυροκομείο Ζωζεφίνος στην Σύρο που υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του την εκπομπή Echappees Belles και την chef του εστιατορίου Evi Evane, Ντίνα Νικολάου.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες εκτροφής των αγελάδων του τυροκομείου εντυπωσίασε την παρουσιάστρια της εκπομπής που τις χαρακτήρισε «τυχερές», όπως φαίνεται και σε απόσπασμα της εκπομπής που μοιράστηκε στα social media η συριανή εταιρεία.

Το Τυροκομείο Ζωζεφίνος λειτουργούν με μεράκι από το 2013 τα αδέρφια Κώστας και Στέφανος Βακόνδιος, και οφείλει την ονομασία του στην γαλλική μετάφραση του ονόματος του πατέρα τους Ιωσήφ, Ζώζεφ.

Σημείο αναφοράς για το τυροκομείο αποτελεί η παραγωγή του συριανού τυριού Π.Ο.Π, «Σαν Μιχάλη» και του 12μηνης ωρίμανσης «Σαν Μιχάλη Gold», που παράγεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα από κοπάδια του νησιού και φημίζεται για την ιδιαίτερη και δυνατή του γεύση.

Φυσικά, το Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. δεν είναι το μόνο προϊόν του τυροκομείου που ξεχωρίζει για την ποιότητα του, αφού στην γκάμα του περιλαμβάνονται και άλλα τυριά με διεθνείς βραβεύσεις, όπως το Γροθοτυράκι με Λούζα, που απέσπασε την διάκριση Platinum στον διεθνή διαγωνισμό «Mediterranean Taste Awards 2021», που αποτελεί το πάντρεμα του ξυνοτυρακίου με το αλλαντικό λούζα.

Άξια αναφοράς είναι και η βραβευμένη σκληρή γραβιέρα που παράγεται από συνδυασμό πρόβειου, αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, «Τρίπτυχο Σύρου Ζωζεφίνου».

Απόσπασμα από την εκπομπή μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα χαρτιά παραμένει η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής «Άρτεμις ΙΙ», που υπόσχεται να ορθώσει «ασπίδα» προστασίας των κτηνοτρόφων έναντι της νοθείας και της πρακτικής...

REPORTS

Με σκοπό την άσκηση παρεµβατικής πολιτικής στην τιµή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος και τη διασφάλιση του εισοδήµατος των κτηνοτρόφων της περιοχής της...

REPORTS

Το 2023 αποτέλεσε ορόσημο για την ΟΜΗΡΟΣ, με εντυπωσιακή ανάπτυξη και ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων. Η εταιρεία σημείωσε...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κτηνοτρόφος, τυροκόμος, ακτιβιστής και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ο Γιάννης Σταθώρης χαράζει τον δικό του δρόμο και στην εγχώρια τυροκομία. Το μωβ διώροφο κτίριο με την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...