Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βραβείο ανώτερης γεύσης για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης

Για μία ακόμη φορά, η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο!

του Γεώργιου Σέργη

Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Μέσα από τον θεσμό των Superior Taste Awards, αποδεικνύεται ότι παραγωγοί τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο επενδύουν σημαντικά στην ποιότητα και στη γεύση. Από το 2005 έχουν αξιολογηθεί χιλιάδες προϊόντα, από περισσότερες από εκατό χώρες.

Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης απαρτίζουν πάνω από 200 επαγγελματίες ειδικοί γεύσης, οι οποίοι προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες και είναι μέλη των πιο διάσημων ενώσεων σεφ και σομελιέ. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγονται προσεκτικά, με βάση την γευστική τους εμπειρία. Έχουν ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς σεφ και σομελιέ ή έχουν αναγνωριστεί από κορυφαίες οργανώσεις το Le Guide Michelin και το Gault & Millau.

Η κριτική επιτροπή πραγματοποιεί οργανοληπτικές αξιολογήσεις. Η διαδικασία γευσιγνωσίας πραγματοποιείται τυφλά και σε πλήρη σιωπή. Στα προϊόντα που επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 70% στις αξιολογήσεις αυτές απονέμεται το Superior Taste Award, το οποίο αποτελεί, ίσως, την πιο διάσημη πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Σημειώνεται, ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου έχει αποσπάσει το Superior Taste Award με δύο αστέρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης των Βρυξελλών και το 2015, το 2016 και το 2018.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να επιτρέψει λελογισμένα από επιχειρήσεις εντός και εκτός των ζωνών προστασίας ελέω επιζωοτιών, την διακίνηση και...

REPORTS

Υπάρχουν κοπάδια προβάτων, σήµερα στην Ελλάδα, µε µέσο στήσιµο γαλακτοπαραγωγής στα 860 κιλά (!) ανά ζώο, στη γαλακτική περίοδο; Σε αυτό το ερώτηµα, που...

REPORTS

Ξεπεράστηκαν οι προβληματισμοί ως προς το εγχείρημα της οικοτεχνικής τυροκόμησης αλλά και της εμπορίας των παραγόμενων προβλημάτων κατά την πρόσφατη ενημερωτική παρουσίαση στους σπουδαστές...

REPORTS

Αφού θανατώθηκαν 43.000 αιγοπρόβατα ξεκίνησαν οι πληρωμές αποζημιώσεων για ευλογιά των αιγοπροβάτων, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αναφέρει πως η συμφωνία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...