Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Είδος προς εξαφάνιση το καταρτισμένο προσωπικό για τους βρετανούς κτηνοτρόφους

Σε ακατόρθωτο εγχείρημα τείνει να μετατραπεί η εύρεση εργατικών χεριών από τους βρετανούς κτηνοτρόφους, όπως δείχνει νέα έρευνα του κολοσσού των γαλακτοκομικών Arla.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης της Arla περισσότεροι από τους μισούς βρετανούς κτηνοτρόφους θεωρούν πως η εύρεση του κατάλληλου εργατικού προσωπικού έχει γίνει δυσκολότερη τα τελευταία 5 χρόνια, με περίπου το 9% να δηλώνει πως έχουν αναγκαστεί να μειώσουν την ποσότητα του γάλακτος που παράγουν ελέω έλλειψης προσωπικού.

Για χάρη της έρευνας η Arla μίλησε σε περίπου 500 Άγγλους κτηνοτρόφους με την πλειονότητα τους να νιώθει το αντίκτυπο της έλλειψης άρτια καταρτισμένου εργατικού προσωπικού, και με το 90% να δηλώνει πως παρότι είχαν διαφημίσει τις αγγελίες τους, η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή.

Όπως αναφέρει στο BBC ο αγρότης Andrew Gilman από το Tamworth, η έλλειψη προσωπικού είναι το βασικό θέμα συζήτησης με τους γείτονες του, ενώ τονίζει παράλληλα ότι η σύγχρονη κτηνοτροφία απαιτεί ένα συνδυασμό δεξιοτήτων που είναι δυσεύρετη, αφού απαιτεί όχι μόνο την αγάπη προς τα ζώα, αλλά και άνεση στον χειρισμό της μοντέρνας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα η γενετική και η ρομποτική αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης κτηνοτροφίας για την αυτοματοποίηση της παραγωγής και την εύρεση και ανάπτυξη των βέλτιστων χαρακτηριστικών σε ένα κοπάδι, κατά τον Gilman.

Βασικό λόγο στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού παίζει το Brexit, αλλά κυρίως η προτίμηση για άλλου τύπου εργασίες. Σκοπός της Arla είναι να προωθήσει τον γαλακτοκομικό τομέα ως επιλογή για επίδοξους εργαζόμενους και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για να ανταπεξέλθουν στην βιομηχανία.

Με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

«Βιοτρομοκρατία» βλέπουν πίσω από την έξαρση αφθώδους πυρετού εντός των συνόρων τους Ουγγαρία και Σλοβακία, δίχως όμως να βασίζουν σε επιστημονικά δεδομένα τη θεωρία...

REPORTS

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του Parmigiano Reggiano, το “Caseifici Aperti”, μετέφερε για δύο μέρες το κοινό, 12 και 13 Απριλίου, με τις...

REPORTS

Η αυξημένη ζήτηση και κατανάλωση πλήρους φρέσκου γάλακτος που αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, προβλέπεται ότι θα φέρει την εκτόξευση...

REPORTS

Όπως αναφέρεται σε μελέτη για την Ισπανική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μαδρίτη, η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...