Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Κουρέλλας με 90% εξαγωγές σχεδιάζει την επέκτασή της στην Ελλάδα μετά την εξαγορά από τη Δέλτα

Την διεύρυνση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά εξετάζει αυτή την περίοδο η γαλακτοβιομηχανία Κουρέλλας με έδρα τα Γρεβενά, η οποία είναι κατά 90% εξαγωγική.

Μετά την εξαγορά του 70% από τη Δέλτα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το δίκτυο διανομής της συγγενούς πλέον γαλακτοβιομηχανίας για να επεκταθεί και στην Ελλάδα, όπου έως τώρα έχει περιορισμένη παρουσία.

Σε αυτή την κατεύθυνση κυκλοφόρησε ελληνικές ετικέτες για τέσσερα τυριά της, το ΠΟΠ Ανεβατό για το οποίο έκανε η ίδια ενέργειες κατοχύρωσης του σήματος ΠΟΠ, τη φέτα, τη γραβιέρα και τον ανθότυρο, όπως επισημαίνει από πλευράς της εταιρείας η Βασιλική Κουρέλλα με την οποία επικοινωνήσαμε. Εκτός των άλλων η εταιρεία δημιούργησε μία νέα σειρά προβιοτικών προϊόντων από αγελαδινό γάλα με την ονομασία elixir. Πρόκειται για μία σειρά λειτουργικών ροφημάτων γιαουρτιού, τα οποία πρόκειται εκτός από το εξωτερικό να κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα σε τέσσερις γεύσεις. Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Κολωνία της Γερμανίας.

Επέκταση με το ειδικού τύπου κατάστημα λιανικής «Mia Feta Bar»

Ταυτόχρονα εξετάζει την επέκταση του ειδικού τύπου καταστήματος λιανικής «Mia Feta Feta Bar», όπου το πρώτο και έως τώρα μοναδικό κατάστημα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της Κουρέλλας, η οποία το διαζειρίζεται. Η επέκταση εξετάζεται με τον συγκεκριμένο τύπο καταστήματος εξετάζεται τόσο για την Αθήνα όσο και για άλλες – τουριστικές – περιοχές της Ελλάδας, με το αντικείμενό του να είναι αποκλειστικά η πώληση τυροκομικών προϊόντων και κυρίως των προϊόντων που διαθέτει στη γκάμα της η Κουρέλλας.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία προχωράει και σε επένδυση 1 εκατομμυρίου ευρώ με αντικείμενο την επέκταση της παραγωγής της και με σκοπό την δημιουργία νέων προϊόντων. Φέτος ο τζίρος της υπολογίζεται ότι θα κλείσει στα 15 εκατομμύρια ευρώ από 12 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2022.

Σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2023: 15 εκατ. ευρώ (εκτίμηση)

2022: 12,65 εκατ. ευρώ

2021: 12,4 εκατ. ευρώ

Μεικτό αποτέλεσμα

2022: 2,3 εκατ. ευρώ

2021: 2,29 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...