Στο πλαίσιο κινήσεων επέκτασης της δραστηριότητάς της η βιοµηχανία γάλακτος των Τρικάλων προχωράει σε επένδυση ύψους 7,5 εκατοµµυρίων ευρώ, το 50% της οποίας είναι επιδοτούµενο και το υπόλοιπο 50% προέρχεται από ίδια κεφάλαια και δανεισµό.
Η επένδυση αυτή θα χρησιµεύσει για την αντικατάσταση του υφιστάµενου µηχανολογικού εξοπλισµού της ΤΡΙΚΚΗ και την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, κινήσεις που θα ενισχύσουν τη γκάµα των παραγόµενων προϊόντων και θα διευρύνουν το εκτόπισµα της γαλακτοβιοµηχανίας. Συν τοις άλλοις όµως το εργοστάσιο είναι πεπαλαιωµένο και ήταν αναγκαία η ανανέωσή του, όπως επισηµαίνει σχετικά ο πρόεδρος της ΤΡΙΚΚΗ, ∆ηµήτρης Ιακωβάκης, µε τον οποίο επικοινωνήσαµε. Ταυτόχρονα, η ΤΡΙΚΚΗ θα προχωρήσει στην παραγωγή τυροκοµικών που θα συσκευάζονται σε µικρές συσκευασίες των 100 ή των 200 γραµµαρίων, προκειµένου µε αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει περισσότερα σηµεία λιανικής καθώς και σούπερ µάρκετ, διευρύνοντας την παρουσία της στην αγορά. Μεταξύ των προϊόντων που θα συσκευάζονται σε µικρότερες συσκευασίες, είναι όπως επισηµαίνει ο ∆. Ιακωβάκης η φέτα, το κασέρι, η µυζήθρα, το Ροµάνο (σκληρό τυρί που παράγεται από αγελαδινό γάλα).
Στόχος µέσα από τη συγκεκριµένη κίνηση, είναι να διευρύνει την παρουσία της και σε αγορές του εξωτερικού, προσφέροντας εναλλακτικές συσκευασίες πέρα από τις ήδη υπάρχουσες του ενός ή των δύο κιλών. Να σηµειωθεί ότι ένα µέρος δραστηριότητας για την ΤΡΙΚΚΗ προέρχεται από συµβάσεις που συνάπτει µε δήµους ανά την Ελλάδα για την προµήθεια ποσοτήτων φρέσκου συσκευασµένου αγελαδινού γάλακτος για τις ανάγκες του προσωπικού τους.
Την ίδια στιγµή, ιδιαίτερα δύσκολη καθίσταται την τελευταία περίοδο η συλλογή γάλακτος, δεδοµένου ότι όπως λέει ο ∆ηµήτρης Ιακωβάκης, η ΤΡΙΚΚΗ χρειάστηκε να φτάσει έως και τη Φλώρινα για να βρει διαθέσιµες ποσότητες. «Υπάρχει µεγάλη ζήτηση σε µία περιοχή που κατακλύζεται από µεγάλες γαλακτοβιοµηχανίες όπως είναι τα Ελληνικά Γαλακτοκοµεία, η La Farm, ο Όµηρος και το τελευταίο διάστηµα χάσαµε αρκετούς από τους συνεργαζόµενους παραγωγούς». Όπως επισηµαίνει ο ∆ηµήτρης Ιακωβάκης αυτή τη στιγµή το πρόβειο πληρώνεται µεσοσταθµικά περί τα 1,40 ευρώ το κιλό και το αγελαδινό µεταξύ 0,50-0,55 ευρώ το κιλό. Συνολικά η ΤΡΙΚΚΗ συνεργάζεται µε περισσότερους από 350 παραγωγούς, διαθέτοντας περίπου 60 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων στην αγορά.