Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Φέτα ξανά βασίλισσα της Sial στο Παρίσι, με το δεξί ο κλάδος στη νέα σεζόν

Εμφαντική ήταν για μια ακόμα φορά η ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση τροφίμων Sial 2024 που γίνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι, με την εγχώρια γαλακτοβιομηχανία να διατηρεί τα σκήπτρα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την πορεία έχει χαράξει ως προς τη θέση της στις διεθνείς αγορές.

του Γιάννη Πανάγου

Μετά από μια μακρά περίοδο αναζητήσεων και με αιχμή του δόρατος τη Φέτα, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, οι επιχειρήσεις του κλάδου δείχνουν να κατανοούν πλέον την ανάγκη περαιτέρω θωράκισης της ταυτότητας του προϊόντος στην πραγματική αγορά και να στοιχίζονται πίσω από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, με στόχο να πείσουν για τις διαφορές και να αποσπάσουν αξιόλογα μερίδια από τον τεράστιο όγκο λευκών τυριών που διακινούνται στην παγκόσμια αγορά.

Τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική φέτα έχει πείσει για την αξία της, τους απαιτητικούς αγοραστές των μεγάλων διεθνών αλυσίδων λιανικής, εκφράζει στο Agronews o Αλέξανδρος Μποτός, Πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Ρούσσας και ένθερμος υποστηρικτής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας στην οποία κατέχει και τη θέση του Γραμματέα.

Η πίστη στη γνήσια συνταγή της Φέτας και μια σταθερή σχέση της μεταποιητικής βιομηχανίας με τους Έλληνες παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος, θα μπορούσαν να οδηγήσουν το συγκεκριμένο προϊόν σε νέες κορυφές, δηλώνει και ο Βασίλης Ρούσσας, αντιπρόεδρος της ομώνυμης επιχείρησης, τονίζοντας ότι το παγκόσμιο brand που λέγεται «Greek Salad», είναι αυτό που ωθεί ανοδικά τη ζήτηση της φέτας.

Για συνέπεια και πολύ δουλειά, κάνει λόγο ο Γιώργος Χώτος, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης τυροκομικών που με ορμητήριο τη Σαμαρίνα της Πίνδου και έδρα τη Φαλάνη Λάρισας ταξιδεύει πλέον τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο.

Σίγουρος ότι η αγορά βρίσκει τις ισορροπίες της και οι τυροκομικές επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να προσφέρουν στους παραγωγούς γάλακτος αυτό που χρειάζονται να συνεχίσουν να επενδύουν στον κλάδο, δηλώνει ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Μη χάσετε το ετήσιο τεύχος Top-50 του Τυροκόμου που κυκλοφορεί Σάββατο 26 Οκτωβρίου μαζί με την εβδομαδιαία Agrenda

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προέβη σε χαρτογράφηση των συνθηκών ανταγωνισμού, σε όλες τις αγορές ή όλους τους κλάδους της οικονομίας, όταν αυτό απαιτείται για την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...