Αυτή τη στιγμή η μονάδα της Arla στο Holstebro παράγει περίπου 119.000 τόνους κρεμωδών τυριών ετησίως, καθώς και 155.000 τόνους βουτύρου και άλλων αλοιφών. Με την επέκταση αυτή, η παραγωγή κρεμωδών τυριών της εταιρείας αναμένεται να αυξηθεί κατά 16.000 τόνους ανά έτος, το οποίο θα προορίζεται για διάφορες διεθνείς αγορές.
Η επένδυση της Arla αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιανουάριο του 2028, και έχει ως γνώμονα την ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στην αγορά. Η επέκταση του εργοστασίου στη Δανία έρχεται λίγο μετά από επένδυση 34,5 εκατ. ευρώ για παραγωγή skyr στη Σουηδία. Αναφορικά με τη νέα επένδυση της Arla, ο chief supply chain officer της εταιρείας, David Boulanger, υπογράμμισε ότι η επένδυση αυτή είναι αναγκαία προκειμένου να μπορέσει να καλυφθεί η ζήτηση των καταναλωτών.
Πληροφορίες από dairynews.today